Hanz 397
|
17.05.2016 21:16 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
Mikra napsal(a): Já nevím, jak těký boty nosíte za volantem, ale já jezdím u přes 90k km - zima - léto - po vsi i po dálnici - 50-200km/h s průměrem 6,91L/100km. Denně do práce 14km tam a 14km zpět.
Najel jsem za 7 let 91.986km a natankoval jsem 6.354L nafty. 
A s tou rychlostí to bude asi pravda, protoe absolutně nejnií spotřebu jsem zaznamenal při srazu na Liptově, kdy jsme najeli při spanilce spoustu kilometrů v koloně do 50km/h a i kdy to byly tatranský kopce, spotřeba la dolů skoro o litr. A jinak pozoruju dost velký nárůst spotřeby při rychlý jízdě po dálnici. A nemusí to být hned 180km/h. Stačí nepřekročit cestou do Práglu stodvacítku a nestačím se divit. A kdy zpátky pospíchám a dávám to kolem stopadesátky, tak to jsou hned 3 litry navrch. Ale kdo to má vydret, jet po dálnici 120. 
Tak nevím,asi máme kadej jinej motor: Já pravidelně jezdím od osmi do deseti litrů. Ale dovolenou,naloenej na tempomatu po dálnici v D nějakých 160,ale chvílema i víc a jestli si pamatuju dobře(někam jsem to sem dával),tak 6,8.
Jinak ty očekávaný HDi spotřeby si spousta lidí vysní,kdy jim vichni,co mají něco f tédéíčku tvrdí,e jezděj za dva litry... (jetě jsem v ádným VW nikdy neviděl pod 5,5 litru a větinou je to kolem 7...) |
| |
| |