makino
|
09.04.2016 18:55 -
Re: Chvilková ztráta výkonu (cukání)
|
|

|
Ahoj lidi.
Tak mám po půl roce konečně po cukání. Byla to taková kravina, e se to sem bojím napsat, protoe je mi jasný, e si projdu linčováním.
Na svou obhajobu - musím říct, e se to hledalo váně patně, kdy mi auto třeba 2x cuklo, rozsvítila se hláka o nefunkci tempomatu a po dalím nastartování třeba dva týdny nic a potom třeba zase 3x na dvou kilometrech a zase týden klid. A jetě nejezdím denně, take se to protahovalo. Dignostika nic neříkala.
No nebudu to natahovat: Jednou ráno jsem chtěl vyrazit a auto nelo natočit. el jsem po palivu a zjistil jsem, e kdy zmáčknu balonek na čerpání paliva, tak je měkký, vůbec netahá naftu a pod víčkem palivového filtru jsem slyel, jak uniká vzduch. Sundal jsem víčko a nebyla tam ani kapka nafty. Překontroloval jsem gumičku těsnění ("O"krouek) a byla tam malá ploka. Krouek jsem máznul vazelínou, natočil víčko zpět, natlačil naftu balonkem a nastartoval. Motor sice chvilku kuckal, vlivem zavzdunění, ale po chvilce jsem vyrazil na cesty. Týden ve v pohodě a pak zase cuklo. Změřil jsem si tedy zmíněný krouek (mimochodem 100x5) a vyměnil ho. Od té doby (u více ne měsíc klid). Hláku o tempomatu to hlásilo vdy po cuknutí, kdy byl aktivovaný, take to teď do sebe zapadá.
Musím zaukat pro jistotum, ale řekl bych vyřeeno 
M. |
| |
| |