kubat11
|
23.03.2016 19:26 -
Re: Prokluzování spojky
|
|

|
Váení kolegové, mám podobný problém se spojkou u citroena C5 II 2.0 HDI 100 KW, motor RHR, najeto v současnosti jen 70.000 km. Občasné proklouznutí spojky jsem prvně zaregistroval u asi při 50.000 km, potom se to nijak pozorovatelně nezhorovalo. Nyní u spojka prokluzuje více, ale při normální akceleraci to nedělá, pouze na vyí převodové stupně, kdy např. potřebuji předjet a musím vyuít výkon. Zde na fóru i jinde jsem se dozvěděl, e to je problém C pětek, který měl být někdy ke konci roku 2006 řeen nějakou změnou na spojce. Moje C5 je vyrobena přiblině v první polovině roku 2006, take spadá do těch problémových. Koupil jsem ji v roce 2007 v Rakousku od Citroen Wien Süd, jako předváděcí vozidlo s najetými 12.000 km. Pokud vím, tak v Rakousku o problému se spojkami věděli a spojky měnili na záruku, samozřejmě jen kdy se problém v záruce objevil. Mně to ale začalo a později, kdy u bylo delí dobu po záruce. Já s citroenem zase tolik nenajedu, máme jetě jedno, tzv. pracovní auto, proto mám najeto teprve 70.000 km po téměř devíti letech, co auto mám. A teď k tomu, o co mi jde. Budu muset tu spojku dříve, či později také vyměnit, ale nerad bych investoval do něčeho, co by mělo podobně mizernou trvanlivost, jako díl originální. Nehodlám kupovat nějaké levné krámy, ale zase nechci utrácet peníze zbytečně, pokud za ně protihodnotou nedostanu patřičnou kvalitu. Ptám se proto těch, kteří mají zkuenosti s montáí spojek na C5, které sady se osvědčily jako kvalitní, trvanlivé a mohli byste mi je doporučit. Jinak VIN mé C5 je VF7RCRHRH76758238. Mám dlouholetého kamaráda, zkueného automechanika, který mi bude výměnu provádět, citroeny vak nejsou jeho parketa, tak bych se pro jistotu jetě zeptal, v čem spočívá ono "nastavení" přítlačného kotouče po namontování a na jaká jiná úskalí při výměně spojky můeme narazit. Pracovní postup, který zde u někdo pěkně popsal, jsem si samozřejmě zkopíroval a uloil, společně s některými dalími "vychytávkami", které zde v této diskusi u zazněly. Děkuji předem vem, kteří mi na toto téma jetě něco dalího poradí. |
| |
| |