duff74
|
11.03.2016 07:58 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
|
|
Zdravím. Poctivě jsem přečetl vechny vlákna týkající se podtlaků, swirlu,...A to proto, e se stejným problémem potýkám u asi 2 roky. Přidání plynu třeba do kopce (nebo i z kopce), vyskočení hláky "Antipolution system...., ESP/ASR", ztráta výkonu na pár sekund, rozsvícení oranových kontrolek a jejich následné zhasnutí ( po pár nastartování) a auto jede dál. Na diag. hláka: "Pomíjivá porucha-Signál o tlaku turbodmychadla. Zkrat na plus, nebo přeruení obvodu, nebo příli vysoká hodnota". Vechny dostupné hadičky se zdají být OK.
Jediné ale co nemůu nějak pochopit je:
1. Pokud je někde únik podtlaku, tak by se závada měla opakovat a měla by jít vyvolat jízdním reimem. Proč teda se mi tato závada objevuje úplně nahodile, naposledy včera a předtím někdy v půli listopadu. To znamená e někdy třeba rok nic a potom 2 x za týdem a potom 6 měsíců nic.
Autem jezdím kadý den a zkouel jsem závadu vyvolat na stejných místech ve stejných kopcích, stejnou rychlostí a nic. Byl jsem u Lukyho na diag a vyměnil jsem čidlo tlaku na intercooleru, bylo to fajn, ale za 2 měsíce opět Antipolution...
Pochopím kdy je něco rozbité, tak je to rozbité, ale tady to vypadá, e to vadné někdy je, a někdy ne... |
| |
| |