Mikra
|
02.03.2016 18:26 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
|
|

|
Nesouhlasím. Zimní v teple nelepí k silnici. Prostě klouou. Samotná měkkost směsi nestačí k tomu, abych je mohl povaovat za závodní a přirovnávat to k F1. Tak jednoduchý to není. Do hry vstupuje víc faktorů, je to hotová věda. Například na ZX jsem tolik zimní v létě nepovaoval za katastrofu, ale na C5 mám zkuenost jinou. Jak u jsem psal, nikomu to nedoporučuju, ani kdyby to teoreticky vysvětlovalo deset lidí jako výhodnou volbu pro lepí přilnavost.
Jezdím v zimě i v létě na Michelinách a zatím jsem nikdy nelitoval. Letní drí v létě i na vodě dobře. Zimní se jim v létě nemůou rovnat. Moná e někdo pouívá v létě nějaký laciný shit a tak se mu potom zdá, e ty starý zimáky v létě drej dostatečně, ale kdo jezdí i v létě na dobrých gumách, ten musí poznat zimní gumu v létě hned v první zatáčce. Neteoretizuju, tohle mám z vlastní zkuenosti. Odjezdil jsem takhle jedno celý léto, kolem 8.000 km a hodně z toho bylo po dálnicích a nejen courání kolem komína. Ale i při těch pomalejích přesunech mezi obcema na vlhkým asfaltu jsem cítil klouzání v kadý zatáčce. ádný lepení měkký směsi na asfalt se nekonalo. Spí to připomínalo, e mezi autem a asfaltem je měkký lejno. A kdo u po něm někdy uklouzl, tak ví, jak taková měkká směs umí adhezi skoro dokonale eliminovat. Dokonale to lepí pouze na podráky. A kdo tu čest jetě neměl, můe se přijít sklouznout k nám na zahradu. Je tady těch příleitostí denně nejmíň 20 a pokadý na jiným místě. Ty nae čuby mají obrovský rozptyl. |
| |
| |