jruze
|
16.12.2015 08:07 -
Re: Výmena tyčiek riadenia
|
|

|
dany112 napsal(a): Auto som kupoval asi polrok dozadu s autobazáru a u vtedy bolo loisko v zadnom ramene rozmlátené, lene ja somar blbý neznalý som myslel len e to búcha nejaký plast vzadu. No postupom času som zistil e to robi zadné loisko (auto som dal do vzduchu a koleso sa kývalo do vetkých smerov).....asi pred dvoma týdňami som ho vymenil a odvtedy začalo auto mierne zatáča do strany pri vyrovnaní volantu. Najprv som myslel, e to mono preto lebo druhá strana menená nebola tak týdeň na to sa menila aj druhá strana no auto stále zatáčalo a doteraz zatáča. Myslím si, e vzhžadom na rozmlátené loisko auto muselo zatáča do jednej strany u pred mojou kúpou a podža mňa autobazár upravil geometriu tak aby auto ilo rovno a lahie sa predalo. Samozrejme loiská v ramenách som menil s skúseným automechanikom (resp. menil to on ja som mu len asistoval  ) a neviem ako u Vás v Čechách ale u nás na Slovensku je to asi tak, e autorizovaný servis = pohrebisko áut. Mal som párkrát auto v autorizovanom servise, samozrejme aj inú značku ako Citroen a auto sa mi doteraz vdy vrátilo v ete horom stave ako som ho servisu odovzdával a to nevravím ete kožko penazí som vdy do servisu nalial. Ja u si v ivote nedám auto do autorizovaného servisu a kým sa bude da tak si veci budem radsej robi svojpomocne.
V kadym servisu mají jednoho-dva mechaniky kteří opravdu umí a potom několik ,,učedníků" - ono ty kolení nejsou zrovna zadarmo - no a aby si ty dobré udreli tak dostávají sloitějí,lepí placenou práci (mladej kdy odcházel ze značky tak zaučoval místo něj kuchaře??? ) no tak jak můe vypadat jeho práce - můe být ikovný ale co ví o autech? (a tak nebo tak je to o praxi a zkuenostech),dalí problém je e nesmí ,,opravovat" ale musí měnit.- Podívej se na Vilouse : i kdy na mne nakydal spoustu nesmyslů a pomluv tak v jednom má pravdu dostane zakázkovej list(i kdy to je také trochu jinak - při opravě se můe vyskytnout a objevit spoustu dalího) po opravě dostane fakturu - to e udělají z 90% jen to proč to tam přijelo je druhá věc - potom má jasnou cenu která se nelií od zakázky,to já samo můu dělat také- budu přejímat auto=20minut,prohlíet stav pokození,vypisovat zakázku atd.. = 1/2hodiny tak na to opravdu nemám čas- to si mohou dovolit ve značce kde mají 1.-2. za stolem a čekají a tam někdo doveze auto a platího mechanik+zákazník a nebo kdy nemají v servisu co dělat!! - já hodněkrát přebírám auto z pod druhého co opravuji!!! - potom vylezu a přemýlím co čí je a co na něm kdy je jich v řadě třeba 5. jediné co se snaím aby mi lidičky poslali SMS kterou si po nocích zapíu do PC a můu objednat díly a ani to xx neudělá,nebo alespoň papírek do auta s kontaktem a poadavkem. Kvalita? záleí jestli to dělá ,,mechanik,nebo učedník" A souhlasím e někdo udělal geometrii na patných ramenech a nebo tam je jetě něco na př.nápravě.
Omlouvám se za román. |
| |
| |