DaliborN
|
13.11.2015 20:11 -
Manuální převodovka - cvrkot
|
|

|
Zdravím přátelé,
mám asi váný problém. Při cestě do Brna při stabilní rychlosti na pětku se mi najednou "rozcvrlikala" převodovka. Nevím, ja nejlépe to popsat, prostě je to jako kdy jsme si za mlada do kola dávali kus plastu, aby cvrlikalo, jako cvrček na favoritce, jestli mi rozumíte. A to tak e dooost hlasitě. Byl jsem vyděený a hned zastavil, protoe den předtím jsem odmontovával plast vedle podběhu, bo jsem měnil árovku a ta mi na něj spadla. Myslel jsem, e se ten plast uvolnil a v tom "vichru" rezonoval. Ale drel jak přibitý. Tak jsem se znova rozjel a nic, dokud jsem nezařadil pětku, v tu ránu zase cvrkot.
Nezbývalo mi ne dojet na čtverku domů (180 kiláků, no potě).
Co to sakra můe být? Synchro? To by ale tak necvakalo, ne?
Take jsem troku pátral v autě a tak přemýlím:
a) buď je prostě převodovka v háji
b) nemůe tam chybět olej (v převodovce)?
c) zároveň jsem zjistil, e v té nádrce na posilovač a odpruení je asi málo kapaliny (předpokládám, e by nemělo být vidět dno toho sítka co tam je) (čím jsem asi pochopil, proč u jízda není tak plynulá a cítím kadý hrbol)
Prosím o zkuenějí, setkali jste se s tím? Máte potuchy co s tím? Cvrkot, i kdy poooodstatně tiejí se ozývá i na jedničku a při zpátečce, a to i kdy vyřadím a auto jede setrvačností, ale to je fakt tichounké cvakání, jakoby rychlost cvakání byla přímo úměrná rychlosti otáčení kol.
Podotýkám nemám gará, bydlím v paneláku, take nějaká kontrola zespodu auta je pro mně velmi sloitá. |
| |
| |