Tridac
|
03.11.2015 13:15 -
Re: doplnění brzdové kapaliny
|
|

|
Juras555 napsal(a): Kdy jsem jetě jezdíval jako řidič z povolání, kontroloval sem provozní kapaliny kadý den před jízdou a ne jen 1-2 krát do měsíce. Co se těch moderních kontrolek týká, chtělo by to trochu si zjistit jak to funguje, ne poukazovat na nespolehlivost.
Nedovedu si představit situaci, kdy mi prasklina v trubičce bude přisávat vzduch, ale vysoce vzlínavá brzdová kapalina pod tlakem tudy nepoteče. 
Ano, u sluebního je to obden, u svého vím, jak to funguje a nestřídám se s řidiči.
Kdy rezne trubička větinou to funguje jako zátka. Odchlípne se dovnitř nebo ven, podle toho se potom chová. Při tlaku se dírka uzavře, při uvolnění se otevře. To mluvím samozřejmě o trubičce kdekoliv ve vedení. Také je to otázka jestli je dírka zespodu nebo seshora trubky, nahoře dírka teče dole dírka nasává, ty zákonitosti se kterými jsem se setkal někdy nedávají smysl, ale prostě s tím, kde jsem se setkal s problémy brzdy jsem někdy nechápal jak je to moné. Je to něco mezi nebem a zemí.
Kadopádně zůstavají zákonitosti, které se nemění. Rychlý úbytek kapaliny, něco je patně, kontrola celé brzdové soustavy minimálně před dlouhou dovolenou nebo na jaře a před zimou by měla být pravidlem pro kadého, najet si někde na hever třeba kdy se mění gumy letní zimní a podívat se po trubkách, zkorodované pozná snad kadý. Hladinu určitě před dovolenou a nejen brzdovku, ale vechny. |
| |
| |