Tridac
|
03.11.2015 13:08 -
Re: doplnění brzdové kapaliny
|
|

|
jumep napsal(a): tiekol mi valcek predny asi rok (4x som to pretesnoval a prebrusoval, ale bol prilis zodraty
nikdy sa to nezavzdusnilo, len bolo treba dolievat az teda kym sa to nevymenilo
aby sa to zavzdusnilo - muselo by to byt fatalne derave, co by bol prepadol pedal aj pri brzdeni
ad kontrolka, je stavana tak ze akakolvek porucha kabla to rozsvieti, cize je na nu dostatocny spolah
a v neposlednom rade je potrebne si uvedomit ze servisna prehliadka prave neznamena vymenu oleja v motore, ale prehliadku zakladnych veci
Pokud teče váleček tím, e je sedřený nebo zoxidovaný, větinou nedojde k zavzduòování, protoe teče v klidu. Při selápnutí pedálu se tlakem utěsní gumička, přilne a uvolněním se vyrovná tlak a tím, e je nádobka nejvýe, dojde jednodue k vyrovnávání hladin kapaliny, tedy jen protéká dolů, ubývá, ale nemá jak nasávat vzduch. Snad to popisuju dobře. To je únik kapaliny stálým odtokem, co je zapřičiněno vyrovnáváním hladin v prasátku a v nádobce.
Pokud odejde napájení té árovky nebo árovka samotná, není jak ji spustit, prostě nesvítí. Vím, e se testují árovky při startu, ale kolikrát si je kontrolujete vechny? Zacházíme do extrému a je lépe tomu předcházet.
servisní prohlídka je fajn, ale neřeí náhlé závady úniku čehokoli. Já to mám zaité tak, e tomu věnuji pár vteřin. Ve je vidět, ve je v dosahu, otevři kapotu kouknu, kapalina, voda, řemen, někdy měrka oleje. Ten olej se přiznám, e někdy vynechávám, take otázka 5-10 vteřin měsíčně je neskutečně malý čas proti tomu, kdy je něco patně nebo chybí. Tento čas se vrací ve chvíli, kdy se něco stane. Dělám to mnoho let u veho s čím jsem jezdil a budu to dělat i nadále. Stojí mi to za to. |
| |
| |