|
Tridac napsal(a): Ono to chvíli trvá ne se dostane vzduchová bublina do blasti rozvodu nebo pedálu, pak je konec s brzděním velmi rychle. Někdy týden, někdy měsíc. Potí je v tom, e se to stane vdy v tu chvíli, kdy to nepotřebujeme a brzdy najednou spadnou na podlahu a je hotovo.
VDY, jakmile začne klesat kapalina rychleji, napřiklad 1cm za měsíc, řeit, hledat, zjistit problém. Tady to je zařízení, ve kterém se nevyplácí čekat a oddalovat. spousta lidí i nuvědomuje stejně jako s gumama, e to je to jediné, co jim dokáe zachránit ivot. Přesto opravu oddalují, mají brzdy ve stavu jakém je mají. Potm u nemá cenu říkat, ale já. jsem myslel .....
Já teda nechodím sledovat kadej týden jakým tempem mi ubývá kapalina v nádobce, od toho tam je ten plovák, aby mě upozornil, kdy ubude.
Co se tvé teorie týká, e se mi brzdy zavzduní, kdy mi prolíná těsnění prasátka (pístku), neumím si to dost dobře představit. Kdy přece lápnu na brzdu vznikne v soustavě tlak, kterým protlačím kapku kolem těsnění, kdy brzdu uvolním, nevznikne tam ádnej podtlak, kterým by to nasálo vzduch, jen zmizí tlak a případnej úbytek se doplní z nádobky. Nehledě na to, e vzduchovou bublinu na brzdě pozná okamitě, kdekoliv v soustavě, take čekat jestli někam vystoupá nemá smysl, nehledě na to, e se vzduch bude napřed hromadit pod odvzduňovákem. A jetě jedna věc, u straně dlouho se pouívají dva brzdové okruhy, právě kvůli nečekané závadě na brzdách, take i kdyby nakrásně mi rupla třeba jedna hadička, pořád mi budou brzdit jetě dvě kola z druhého okruhu. |