Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
jumep
31.10.2015 11:14 - Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
Moder?tor
jruze napsal(a):
A kde byl problém ? Oleje tam bylo o 3/4 litru víc (vypustil jsem 4L (to by mohlo být OK) - nalil jsem 4l a po zahřátí jsem vypustil 3/4 litru = z toho vyplívá že tam bylo o 3/4l více nebo se pletu? Nech mi to spočítá jiný matematik? - třeba se pletu Potom by byla ještě jedna možnost= dal jsem málo oleje já = já se nepletu - možná jsou jiné postupy , ale já těsně před odpuštěním oleje a i několikrát během ohřívání prořazuji protože pokud to udělám jen hned po nastartování se část oleje dostane zpět do převodovky.To by sice znamenalo že by ho tam mělo být méně , ale bylo ho tam skutečně více - z toho vyplývá i to že byl přepálenej a jak víme toto se stane tím že se převodovka při více olejové náplně přehřívá nebo se pletu? Nebo někomu kecá diag - má je origo.

Jinak tuhle chybu jsem udělal jednou - po dobré repasy 4HP20(3.0 ) jsem jí dostal s náplní s tím že je tam správné množství - že nemusím kontrolovat - no bylo tam také 3/4l navíc(ta převodovka začala zlobit - po ohodě a vzhledem ke vzdálenosti došlo ke kontrole v místě bydliště (ve značce) kde upravily hladinu (najela asi +- 500-700Km) po úpravě co vím šlape jak hodinky.Ty příznaky byly dost podobné a já si z těchto důvodů kontroluji množství oleje kolik tam bylo - jen se nezdržuji s kontolou hladiny před a po , ale jen množství vypuštěné a správnou hladinu ode mne.

to sa pletes, ja vzdy vypustim zhruba 3.5 a nalievam 4 a ostatok vypustam (ono je to aj v manuale v podstate tak napisane ze sa to ma, s tym ze oni dolievaju 3.5 a ked je malo tak este to opakuju co povazujem za nezmysel) - vylievas to do presne davkovanej nadoby?
ako som uz pisal, vsetko co sa da zaradit a castokrat este pre rychlejsie zohriatie (hlavne teraz ako je chladnejsie) tam stojim zo zaradenym Dckom aby sa to zohrialo

a problem bol najskor v tom ze ten blok si plmobuju a ta plomba predrala jeden kabel na ventile

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator