| |  |
Tridac
|
24.10.2015 00:59 -
Re: Zimní pneu na C5
|
|

|
Přispěl bych s trokou do mlýna. Jen takové dvě maličkosti.
Prodával jsem nové vozy několik let. Vdy se dělaly a delají ankety a testy,. které značky, modely a jednotlivá auta jsou taková a maková a která jsou dobrá, lepí a patná. Porovnávají se kodovky s fordy, renaulti s lancii a já nevím co. Kdy jsme to studovali, doli jsme k závěru a poznání u firem, e jednak záleí kdo si tu anketu zadá, tedy kdy to zadá kodovka, vyjde nejlépe a vybere si kdo bude nejhorí, kdy si to zadá ford, vyjde nejlepí a vybere si kdo bude nejhorí. Je to jen domluva a také otázka kdo ty testy dělá. Je to stejné jako porovnání pojioven, nebo spořitelen. Jdete do jedné a řeknou, e jsou nejlepí na trhu, jdete do druhé a jsou nejlepí na trhu, jdete do třetí atd atd, tak která je vlastně ta nejlepí??? (Závěr?: Ta nejlepí pro tebe není dobrá pro mne a obáceně. Kadému vyhovuje něco jiného.)
Jezdím od roku 1980 na silnici, něco málo přez 3 miliony najeto, a nikdy jsem neřeil jaké gumy jsou nejlepí a nejhorí. Pouil jsem gumy, nebyly dobré, dal jsem jiné. Nekteré se najely 30 tisíc některé 80tisíc km. A jezdil jsem stejně. Na motorce kadý doporučil najet tak zhruba 20 tisíc, já jsem najel 48 tisíc a prodal jsem je cca s polovinou vzorku. Tím chci říci, e ty anktey jsou to samé, záleí kdo potřebuje prodat, kdo zvýit prodej a komu ublíit. Dnes je povoleno konkurenci i pomlouvat v konkurenčním vztahu, take proč nenaházet pínu na kohokoliv.
Ale ke gumám vobecně a to je asi ta druhá věc. Kadý si najde svou, kadému vyhovuje jiná, kadý jezdí jinak, jinde, s jiným vozem jiným stylem, proboha proč to porovnáváte? Pokud chcete něco porovnat, pak musíte mít stejné gumy, stejné silnice, stejné podmínky, stejné období, stejné absolutně ve, včetně auta a řidiče. Pak to dlouhodobě lze ledovat. Já bydelím v Krkonoích a kolega v Brně. Co asi tak máme porovnávat v zimě???? Není to nesmysl? Pak přijde praák a porovnává vechno vude??? Nesmysl. Dnes díky multikultuře u nikdo ani pořádně neví co je a co není asijské a co je indické a co je české, ruské, japonské, prostě kadý vyuívá výrobu levnějí tam, kde je pro něj levnějí. Proč by někdo vyráběl kordy, kdy je někdo umí nejlevněji a podobně. Pak u není proč hanět cokoliv. Ale je pravdou, e vysloveně čínské kopie jsem měl monost zkusit a ty skutečně nebrat, stejně jako například některé tuzemské značky. Kadá firma má své zvyky výroby a stejně tak i pouití pneumatik a kadému vyhovuje něco jiného. Bridgestone jsou tvrdé, sportovnějí, michelin měkké, plovoucí, dunlop vláčné, pirelli zajímavé jak kdy a jak které atd atd. Take bych si vybíral podle toho co jezdím, kolik najezdím, kde jezdím a podobně. Pokud jezdím do práce 8 kilometrù a zpátky, nebudu řeit vùbec nic, jen cenu, kdy budu najídět 10 tisíc měsíčně, pak je to zcela opačné, budu hledat kilometrový výkon a výdr gumy, kdy budu jezdit rychle, budu hledat gumy na sport, atd atd, skutečně nehledejte záhady v čemkoliv co se týká pbneumatik. Je to stejné jako se enskýma. Kadá je jiná, kadému se líbí jiná, kadý by chtěl jinou a stejně pouíváme to, co nám vyhovuje a stejně nadáváme a stejně pomlouváme, prostě česká povaha. Ale to je fajn a správné. |
| |
| |
|
|