Mikra
|
06.09.2015 19:37 -
Re: Aditiva do nafty a palivového systému
|
|

|
Naposledy jsem nakoupil tady - .link.
Na srazu v Harrachově jsem 4L rozprodal tuím po 130,- Kč za půllitr. Ale 2 roky před tím jsem se rozdělil se synem a s jumepem a vyjezdili jsme to v pohodě. Psal jsem i výrobci dotaz na celoroční pouívání zimního a na skladovatelnost a odpověděl mi toto:
Obě aditiva, letní i zimní obsahují přísady, které mají příznivý vliv na chod motoru a čistotu palivového systému - viz údaje na plechovce
- zimní aditiv obsahuje depresant, který sniuje teplotu vylučování parafínu při nízkých teplotách. Dávkování je 1 ml/1 litr nafty, při teplotách blíících se - 25°C doporučujeme dávkování 2 ml/1 litr nafty - snííte teplotu vylučování parafínu jetě o 2 a 3 °C. Vyí dávkování je ji neúčinné, ale nemá vliv na chod motoru.
- letní aditiv depresant neobsahuje, má vak zvýený obsah sloek protipěnivostních, mazivostních, jeho komponenty jsou nadávkovány tak, aby vyhvovaly provozu motoru na letní naftu v letním období.
- pokud pouijete letní aditivum v zimě,vyuijete pouze část účinnosti aditiva, ale nezabráníte vyloučení parafínů. Toté platí o pouití zimního aditiva v létě, vyuijete jen společné časti obou aditiv,ale negativní vliv na chod motoru pouití zimního SDA nemá.
Letní aditivum je vhodné pouívat v období od dubna do října, kdy jsou čerpací stanice zásobovány letní naftou.Zimní aditivum začít pouívat na podzim, kdy teploty začnou klesat pod nulu.
- i kdy je na obalech uvedena záruční doba 2 roky, dle sdělení dodavatele jednotlivých komponent aditiv, je mono aditiva spolehlivě po dobu tří let od data výroby pouít. |
| |
| |