Mikra
|
27.08.2015 22:22 -
Re: Aditiva do nafty a palivového systému
|
|

|
Aby ten benzín zabránil "zamrzání" nafty, muselo by ho tam být alespoň 10%, nebo jetě víc. Starý diesely, který měly tlak na vstřiku 10x mení ne mají dnení motory a který vstřikovaly jen jednou za zdvih, tak se neměli proč zadírat. Ale dnes ten vstřik kmitne třeba i 6x, take to u je jinej fofr a tam je mazání mnohem důleitějí. VIF mae a chrání proti korozi z vody v naftě, olej alespoň mae, ale kapka benzínu určitě nemae a ani nechrání proti korozi a troufám si tvrdit, e nezabrání ani sráení parafínu v naftě při nízkých teplotách. Jediný, co můe benzín v naftě zlepit, je zápalnost nafty. To se můe hodit, kdy je motor vyrachtaný a nemá dostatečný tlaky na samovznícení nafty a kdy navíc mizerný haviče nedokáou ve velkých mrazech pomoct. Ale to ta nafta nejdřív nesmí být "zmrzlá". A s tím pomůe jednak samotná zimní nafta a dá se to jetě vylepit třeba VIFem, nebo jiným zimním aditivem.
Mám za sebou zimy, kdy ráno po noční od fabriky neodjely ani benzíňáky, protoe jim v mrazech klekly jejich poddimenzovaný baterky, který jim a do těch mrazů bohatě stačily, ale já se zimní naftou podpořenou VIFem odjel v pohodě. A mám ověřený na dceřině DS4 1.6 THP 200HP, kde je vstikování podobný tomu naemu dieselovýmu, e benzín bez aditiva její vstřiky oddělal. A to po 40k km. Tenkrát taky Citroen zakazoval jakýkoliv aditivování benzínu, dnes u má pro tyhle motory vlastní aditivum. Myslím e díky spolupráci s BMW.
Za mě teda benzín do nafty ani náhodou. |
| |
| |