Hanz 397
|
20.08.2015 20:32 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
|

|
Mě tohle dělala po výměně taky,ale po nějaký době to zmizelo,tak jsem to neřeil.
Podle mě je to způsobený adaptacema-a je smae,nebo ne,novej olej má prostě jiné vlastnosti,ne ten,kterej má najeto třeba 100000. Převodovka neustále snímá a kontroluje např.jakou silou musí zatlačit na tu a tu brzdu,nebo spojku,jak dlouho mu trvá s určitým tlakem zabrzdit,zapnout spojku,popř.opačně,atd...
A tyhle adaptace se načítají A při provozní teplotě převodovýho oleje(tuím 80 stupňů,ale to si nejsem jistej) a trvá jí to a několik desítek kilometrů. Do tý doby,ne si nový olej "osahá" řadí s nulovýma,nebo starýma adaptacema (podle toho,jestli se výměna zapíe). Proto je moný,e si po výměně občas kopne,i kdy to před tím nedělala,e si občas víc klouzne,nebo naopak nesmyslně přemostí měnič a e vůbec dělá nesmysly.
Navíc vadný měnič,co jsem zatím řeil (a nebylo jich málo) se projevuje mimo vibrací hlavně třeba tím,e při ustálený jízdě,hlavně při niích otáčkách jakoby houpou otáčky motoru...
Přítí pátek mám naplánovanou výměnu na jedný AM6,tak poreferuju... Kdy si teda vzpomenu |
| |
| |