Jakube, popř. ostatní znalci - prosím, nali jste na to nějaké řeení?
Včera jsem odjíděl z KAPS Brno a najednou slyím ten stejný problém. Po výměně oleje se při otáčkách 1800-1900 při záběru motoru ozývají od motoru/převodovky vibrace (slyitelné i citelné do kabiny). Je to dost nepříjemný, a to i pro manelku na spolujedzci...

Jinak převodovka řadí OK. Mám najeto 270 tisíc, výměna po 55 tis., technik říkal, e takto krásně červenej olej při takovém nájezdu jetě neviděl. Udělal první výměnu, zku. jízda OK. Udělal druhou výměnu (proplach), u bez zku.jízdy, vechno se tvářilo OK. Akorát Bosch diagnostika mu s tím nechtěla kamarádit, tak jen resetoval chyby převodovky, nikam jinam ho to nepustilo.
Hned při odjezdu jsem si těch vibrací ale viml. Přijel jsem zpátky, zvedl to, upustil cca decku oleje, kolega v kabině to prořadil a ptá se ho: "není tam toho moc nebo málo?" A technik zdola odpovídá, "mně se zdá, e je tam toho akorát..." O nějakém měření teploty není ani řeč... A tady začínají moje pochybnosti - tak jedu do KAPSu, protoe platí za největí odborníky v ČR, já jim platím 3200,- a oni pak jen prohlásí, e to bude asi hydroměnič, e to se po výměně oleje projeví, a e a kdytak přijedu na repas, e je to "jen" za dvacku...
Poradíte, jak to vyřeit? Jak jste to vyřeili ti z vás, kterým, jak píete, se to taky stalo?