Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
jruze
20.08.2015 12:22 - Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
U??vate?
crown napsal(a):
Jakube, popř. ostatní znalci - prosím, našli jste na to nějaké řešení?
Včera jsem odjížděl z KAPS Brno a najednou slyším ten stejný problém. Po výměně oleje se při otáčkách 1800-1900 při záběru motoru ozývají od motoru/převodovky vibrace (slyšitelné i citelné do kabiny). Je to dost nepříjemný, a to i pro manželku na spolujedzci...
Jinak převodovka řadí OK. Mám najeto 270 tisíc, výměna po 55 tis., technik říkal, že takto krásně červenej olej při takovém nájezdu ještě neviděl. Udělal první výměnu, zkuš. jízda OK. Udělal druhou výměnu (proplach), už bez zkuš.jízdy, všechno se tvářilo OK. Akorát Bosch diagnostika mu s tím nechtěla kamarádit, tak jen resetoval chyby převodovky, nikam jinam ho to nepustilo.
Hned při odjezdu jsem si těch vibrací ale všiml. Přijel jsem zpátky, zvedl to, upustil cca decku oleje, kolega v kabině to prořadil a ptá se ho: "není tam toho moc nebo málo?" A technik zdola odpovídá, "mně se zdá, že je tam toho akorát..." O nějakém měření teploty není ani řeč... A tady začínají moje pochybnosti - tak jedu do KAPSu, protože platí za největší odborníky v ČR, já jim platím 3200,- a oni pak jen prohlásí, že to bude asi hydroměnič, že to se po výměně oleje projeví, a že a kdyžtak přijedu na repas, že je to "jen" za dvacku...
Poradíte, jak to vyřešit? Jak jste to vyřešili ti z vás, kterým, jak píšete, se to taky stalo?

Měním si olej sám(podle postupu citroenu) a co vím nikdo neměl problém

S tímhle bude asi problém protože nedokážete stav AP před jejich zásahem a budou se hájit tím že závada na AP byla před jejich zásahem - na to aby se to dalo řešit ku prospěchu majitele vozu by musela být provedena zkušební jízda (asi jedno kde i třeba u nich) s protokolem že převodovka nevykazovala žádný problém atd.. - potom by to bylo prokazatelné že po jejich zákroku.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator