TeiBen
|
04.06.2015 13:06 -
Re: Ztráta výkonu / C5 III 1.6 16V THP
|
|

|
Ahoj,
Tak se podělím o moje strasti s 1,6 THP. Poprvé začala ztrácet výkon a padat do nouzáku cca na 50000km. V rámci záruky bylo zjitěno posunutí rozvoďáku a provedena výměna napínací kladky (sorry nejsem odborník, píu, jak mi bylo sděleno). Po této operaci ve OK asi na dalích 50000km. Při stovce znovu dle značkového servisu, změřen rozvoďák zda je v toleranci a oprava posunutí. Teď mám na tachometru 130000km a kolečko začíná znovu, jenome ne tak hladce. Na základě doporučení od Citroena provedeno čitění motoru speciálním přípravkem a dále znovu narovnán rozvoďák. Bohuel mi druhý den hlásí, e auto stále padá do nouzáku a je tak na 25% výkonu. Jako dalí řeení (dle výsledků diagnostiky viz. níe) navrhují výměnu svíček (odmítám svíčky jsou nové), výměnu vech cívek (nezdá se mi, e by odely vechny najednou a diagnostika ukazovala patné zapalování na různých válcích) a následně speciální čitění motoru(!), které znamená demontá celého motoru z auta. Mimo protokol přiznávají, e neví co s tím.
Můj mechanik, na základě diagnostiky odhaduje a zkouí prohodit cívky ádná změna, podezření padá na palivové čerpadlo, nedodává tolik, co je potřeba, tak vyměněno ádná změna.
A jak se auto přesně chová? Studené automaticky do cca 5 minut padá do nouzáku, hláka Antipollution system fault a výkon na 25%. Po zastavení vypnutí motoru, chvilku ok a pak padne znova. Cca na třetí pokus u auto vydrí standardně, jako by se nic nedělo. Klidně 100-150km, někdy se stane, e i zahřáté v provozu najednou padne do nouzáku, stejně tak, kdy někde zastavím pumpa apod. a znovu se rozjedu (zas musím alespoň jednou dvakrát zastavit) ne naběhne.
Jestlie je ve v normálu, motor jede bez chybičky, a u akcelerace, drení otáček, spotřeba. A teď babo raď 
Diagnostika:
P0087 Rozdělovač paliva, tlak v systému příli nízký
P1336-40 Neúspěné zapalování, selhání zapalování válec 1-4
D9ky za jakýkoliv nápad! |
| |
| |