HonzaC3
|
29.04.2015 11:43 -
Re: Výměna motorového oleje
|
|

|
Ja tu vanu sundaval z vice duvodu. Mam auto po tatovi a on jezdil do autorizaku. Nicmene na vane prosakoval olej a ja mel najeto 200.000km +-. Tak jsem si rikal, ze to pretesnim, vycistim vanu a kos. Po sundani vany jsem zjistil, ze vanu uz nekdo pretesnoval, mel jsem tam 2 silikony, cerveny a cerny. Cerny stary, a cerveny novy, naneseny pres diry a prez ne to prosakovalo. S tim starym silikonem se nikdo neparal a bylo jej tam jeste hodne, jen jej nekdo serezal. A ten novy cerveny drzel na bloku na 2 mistech, radove tak na 20% obvodu. Ocistil jsem zbytky jak na bloku tak na vane - tam to byla pakarna dostata dolu ten cerny origo silikon. Drbal jsem to s prestavkama 1/2 soboty. Kdyby mne netlacil cas, tak asi koupim novou vanu, protoze to slo fakt spatne - nicmene se povedlo. Pak jsem ocistil dosedaci plochu na vane i bloku benzinem a nanesel silikon, nechal trochu zaschnout a pak jsem priplacl vanu a pomalu dokola postupne dotahoval. K me radosti, vana nikde ani po mesici netece/neprolina.
Pak jsem se ptal, taty zda mu nekdy neco nedelali s vanou a rikal mi, ze to nekdy v zaruce pretesnovali.
Jo, ve vane zbylo 0.4litru oleje, ktery neslo vylit vypustnim sroubem. Bordel jsem ve vane nemel. Jen se mi ten olej zdal takovy hustsi - subjektivne, nijak jsem to nemeril. Bordel tam mozna i proto, ze jsem nebyl prvni, kdo tu vanu na tom aute sundal. Olej jsem nalil po horni rysku a vlezlo mi tam 4.8l !!!. Odsaval jsem i zbytky oleje z olejoveho chladice. |
| |
| |