Hedgehok
|
19.04.2015 08:13 -
Re: Sklápění zpětných zrcátek
|
|

|
Ahoj.Moc sem nepřispívám , protoe nejsem takový odborník jako větina z vás, ale třeba moje zkuenost někomu prospěje .Je to 2 dny co jsem nechal měnit levé zpětné zrcátko .
Svojí C5 vlastním ji 6,5 roku a za tu dobu se na autě muselo řeit několik oprav , z toho asi 3 , které zavinil uivatel sám.
Jedna z nich byla utrené přimrzlé zrcátko při první vlastnické zimě .Funkce sklápění nebyla deaktivována , nutnost jízdy okamitá ,
trochu se tomu pomohlo ručně a výsledek byl spálený motorek sklápění a nalomení kloubu . To dolomení se projevilo a po pár dnech uívání , zrcátko zůstalo viset
skoro jen na kabelech.
Dojel k automechanikovi kde jsem poprvé viděl demontá dílu.Začal tím e opatrně "vypáčil" sklo zrcátka postupně nahoře a dole asi ve prostřed - směrem ven.
Zrcátko - sklo je vlastně nasazeno do takového plastového kruhu,vnitřního výlisku o průměru asi 5 cm.Ke sklu ze zadu vedou 2 dráty , to je ohřev , sklo zůstalo viset na drátkách .
Tím se obnail vnitřek a mohlo se přistoupit k odjitění zadního venkovního krytu ze vnitř , který je jitěn do plastových západek asi 5-6 body.
Potom z vnitřního prostoru dveří se demontuje plastový krycí trojúhelník mírným páčením.Pod ním jsou 3 rouby , kterými je zrcátko připevněno ke dveřím.
Současně se odkryje i otvor kudy vedou kablíky od zrcátka.Dalí fází je demontá tapecírunku dveří.
Moji první dva automechanici si to usnadnili tím e povolili jen vrek a potom li naslepo po hmatu odpojovat konektory z modulu ovládání zrcátka. Motorek byl demontován ,
zjitěna jeho nefunkčnost, kloub nějak zajitěn a od té doby jsem si mohl sklápět jen ručně.
Nějakou dobu jsem takhle jezdil , ale mylenka na to ,e kdy budu takhle postupně odbourávat funkce kterými bylo původně vozidlo vybaveno, tak ho za chvíli degraduji
na úroveň nějaké unčičky a přestane mne zajímat. Vidím kolem sebe třeba na parkoviti plno jiných vozidel , kteří zastaví a pod motor si hned strčí odchytovou nádobu
na motorový olej.Take nějaké sklápění zrcátekje asi nejmení problém.
Original díl z citroenu nepřipadal v monost , jeho cena by byla asi taková jako 20% zůstkové ceny vozidla , být to nové auto asi bych neváhal .
V bazarech zase chtějí 50% ceny původní ceny originálu a funkčnost nejistá + stáří dílu .Tak mi zůstal nákup repliky přes internet .
Můj první nákup před 2 roky v Automedik Praha , kde jsem se dočetl, e díl který chci objednat má vechny funkce tak jak má být stál cca 2500 kč.
Při montái ale zjitěno e je jen jednokonektorový - take ne vechny funkce(asferické sklo, vyhřívané, elektricky sklopné, s pamětí) - a el zpět do prodejny.
Ovem při této druhé demontái nedostrčil mechanik konektor vyhřívání na doraz do modulu , ten se časem vyklepal-odpojil a původní zrcátko přestalo odmlovat co povauji
ji za dost podstatný problém , zvlá za sychravého počasí .Po přeměření mechanikem nebyl zjitěn odpor a tudí zničení výhřevu (bylo to chybné zjitění). To mne vedlo
k dalímu shánění, a letos v lednu jsem narazil na internetový obchod , kde mi po několikanásobných dotazech ujistili , e je to to pravé ořechové.
2332519M Levé zpětné zrcátko Citroen C5 (DC/DE) 01-04 1ks 1780,- Kč
Cena za zboí: 1780,- Kč | 69,36 EUR
Cena za doručení: 125,- Kč | 4,87 EUR
Adresu inter.obchodu nebudu uvádět,protoe zde chci popsat několik negativních vlastností repliky zjitěných při montái.Byl určitý moment , kdy jsme mysleli e to vzdáme
a díl vrátím na obchod , ale nakonec se ve nějak podařilo řeit.Tapecírunk dveří byl úplně demontován , bez toho by to nelo!Při tom jsem si viml toho odpojeného konektoru a
u mi bylo jasné proč nelo odmlování původního dílu. Problémy nového dílu-repliky :
1. rouby - nesouhlasí průměr otvorů z původními - řeení : jiné rouby
2. délka kabelů - to byl oříek - nakonec řeení- povolení roubu zajiovací svazek a natáhnutí co to lo
3. konektory - zásadní problém , jsou dva- černý a hnědý , kadý má jiné zavedení do modulu drákou na těle konektoru , byly prohozeny ( někde při kompletaci dílu v chině).
tady jsme to chtěli vzdát - nakonec přili na řeení : konektor se skládá ze dvou dílů, jeden vnitřní jsou otvory kam vedou drátky
a druhý vrchní je s vodící drákou.Po opatrné demontái konektorů pomocí jehly (odpáčení vrchních dílů) se prohodily.Tak vznikl jeden hnědočerný
a jeden černohnědý.Pak u to byla pinkačka.
Neměl jsem s sebou foák,nenapadlo mě dělat fotodokumentaci, ale snad tento můj dlouhý příspěvek bude někomu nápomocen.Aktivace i deaktivace sklápění mi la vdy dobře ,
dle manualu,jak zde bylo ve vlákně ji popsáno.Pokud bude chtít někdo sdělit adresu inter.obchodu , kde jsem díl koupil - napite mi na potu C5 . |
| |
| |