Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna motorového oleje
Mikra
24.03.2015 21:53 - Re: Výměna motorového oleje
Za?iato?n?k
INEO je strategie výrobců aut, aby dosáhli na nařízení EU o ekologii. Je to olej se sníženou viskozitou, je řidčí a jeho spálením vznikne míň popela. Nový motor v laboratoři splní emisní limity s takovým lehkoběžným olejem líp a dostane tak požehnání EU. Ale co se stane s motorem po 200t km, to už EU neřeší. Vždycky platilo, že k do maže, ten jede. A tenhle olej moc nemaže. A tím že je řídkej, tak se na zajetým motoru spotřebovává. Hustější 5W40 jednak vydrží vyšší teploty a navíc se nespotřebovává skoro vůbec ani na motorech s nakroucenýma 200t km. Naco řešit popel, když olej nespaluju?
Když už bych chtěl olej Low Soaps, tak určitě ne INEO 5W30, ale třeba Mobil 1 ESP Formula, který nemá sníženou viskozitu a má taky specifikaci PSA. Ale na popel já kašlu a QUARTZ 9000 5W40 je za hubičku a funguje už od začátku na všech motorech C5. Kdysi byl Citroenem jediný doporučovaný a najednou je špatný a máme dávat tu ředinu? Pochopil bych to, kdyby s tím INEO začali u nějakých nových motorů. Ale proč bych to měl měnit na mým, když z fabriky to vyjelo s 5W40, několik let mi tam servis na garancích dával taky 5W40 a najednou mi budou tvrdit, že jiný než INEO 5W30 tam dávat nesmím? Kvůli popelu?
Jo, mám ho tam, ale naposledy. Od výměny mi ubylo skoro na spodní rysku a to má najeto teprve něco kolem 10t km. Před tím jsem měl 5W40 a neubylo nic. Tím že ten olej má nižší hranici tepelný stálosti taky o něco víc trpí přehříváním. Jet s tou ředinou v létě do Chorvatska by bylo skoro o strach. V rozpáleným motoru nezbude po mazacím filmu ani stopa, když je to taková srágora.
Tak snad moje vysvětlení stačí. Každý a si do motoru leje co chce. Já budu dál dávat to, co tam běhalo od začátku. TOTAL QUARTZ 9000 5W40.

Ještě doplním info k viskozitě. - .link.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator