Hanz 397
|
02.02.2015 19:52 -
Re: Problem s motorem 2.0i 16V / C5 II
|
|

|
martinST napsal(a): Potvrzuji, pomohlo mi natankovat asi 4 nádre vervy 100, ovem a do dneka, kdy se mi projevil problém v mnohem drastičtějí podobě. Včera jsem přijel k domovu a motor mi při zastavení zacukal a objevila se mi hlaska engine management faulty. Motor jsem vypnul a neřeil. Ráno motor normálně nastartoval a jel, ikdy hláka zůstala. Normálně jsem jezdil, zaparkoval u obchodu, el nakoupit a u nenastartoval (auto točilo, ale ani kyt). Zavolal jsem na pomoc diagnostiku (Lexia), která načetla následující chyby: Trvalá závada - Ovládání řízeného termostatu - přeruený obvod, přechodné závady - 1) kontrola polohy krticí klapky koherence, 2) regulátor rychlosti vozidla 3) Načtení krajních poloh krtící klapky nesprávná funkce. Jen dodám, e termostat poutí vodu jak má.. Po asi 90min státní auto nastartovalo, ale motor cukal, kolísaly otáčky atd. Po chcipnutí a opětovném nastartování motor běěl ok. Ujel jsem asi 2 kilometry, motor začal kubat a chcípnul a opakovalo se to samé, co jsem popsal výe. Nějaký tip nebo zkuenost co s tím? Nechce se mi měnit krtící klapku, abych zjistil, e to je v něčem úplně jiném 
Je to měsíc,přesně tu samou závadu jsem tu měl na Peugeotu,tuím 1,6i...
Přivezli ho na podvalu,klapka se vyčistila,udělaly se adaptace a od té doby v pohodě a prý i klesla spotřeba 
A ten termostat neře-výhřev je funkce pro bezmozky,kteří nenechají morot ohřát a hned mu dávají kotel |
| |
| |