| |  |
Jetik
|
06.01.2015 21:00 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
|

|
Kolegovia C5-kári!
Prešiel som si celé vlákno od začiatku, ale riešenie, či aspoň dobrú radu ako na problém s mojou C5 2.2 HDi 2001 som nenašiel. Mne sa totiž vibrácie začali prejavovať asi na 190 000 km pri spomaľovaní so zaradenou rýchlosťou (brzdenie motorom) v špecificky úzkom intervale otáčok (cca 2000 ot/min) a pri zošliapnutí spojky, alebo pridaní plynu zmizli. Následne bola na 210 000 km (približne) vymenená spojka (kit) vrátane zotrvačníka, ale vibrácie nezmizli. Skôr sa zintenzívnili. Teraz v zime ich na začiatku jazdy nebadať, ale po zahriatí je to znova zlé. Motor netrhá, pri zmene otáčok na voľnobeh (smerom hore aj dole) k žiadnym vibráciám nedochádza, teda od motora to asi nebude. Dnes som auto trochu prehnal po diaľnici a vibrácie sú tam aj počas jazdy v ľubovoľných otáčkach, len podstatne menšie ako pri brzdení motorom pri tých 2000 ot/min. So zvyšovaním rýchlosti nad 80 km/h sa vibrácie stále zväčšujú, takže to vyvážením kolies asi nebude (to obvykle od určitej rýchlosti zoslabne). Pri cca 160 km/h som sa už zrýchľovať kôli silným vibráciám neodvážil. Auto vibruje aj na voľnobeh dole kopcom. Predné aj zadné brzdové taniere po výmene (najazdené menej ako 10 000 km). Kolesá opakovane prevážené. V servise na nič neprišli, dokonca hovoria, že aj poloosi sú v poriadku. Mám ale s nimi svoje skúsenosti. Čo s tým? Poradí niekto?
Ďakujem. |
| |
| |
|
|