filipxec
|
30.11.2014 08:14 -
Re: árovky denního svícení / C5 III
|
|

|
Omlouvam se, nechtěl jsem nikoho urazit a nikoho se dotknout. Beru to přísně věcně. A věcně mi přijde správně, kdy nesmyslu řeknu nesmysl. Přítě se vyjádřím diplomatičtěji 
Ohledně té částky za árovku jsi mne asi nepochopil. Je mi do určité míry jedno, co který díl stojí, kdy je taknějak v obvyklé výi. Je-li vak ta árovka HP24 draí o straných 1500% (15x draí ne jiné ZNAČKOVÉ halogenové árovky, např H1, H4, H7), tak hledám jiné řeení. Je to stejné, jako by benzin nebo nafta staly 525,-Kč za 1 litr... To by jsi jistě také nechtěl. A loisko za 5k i s prací je ok cena, take není proč se nad tím pohorovat. a ta světla za 40.000,-Kč? Je to řacha, ale vyřeí-li to potí se svícením, které by mě za 6 let stálo stejně, tak proč ne? Mně v tom řachly ty árovky v obou světlech po zhruba 4 měsících 1 oprava světla bratru za 1800Kč (je třeba sundat nárazník). Kdy budu při zemi a sním to na 4 opravy za rok, tak to je 7.200,- á rok. To je za 5 let a 7měsíců zpět a jetě to auto bude vypadat lépe. A u vůbec nemluvím o uetřeném čase (a to by byla fůra) a opotřebení těch caplíků na náraznících třeba o pokutách za věčně nesvítící auto. Take se snaím uvaovat taknějak v souvislostech a dopředu (Xantii mám 16 let a C5 se neplánuji zbavovat také, mám ta auta rád a neměním je jako ponoky)
Jinak má člověk na výběr 4 řeení:
1) měnit tuhle HP 24 (drahé a esteticky mimořádně oklivé, časově a nervově vyčerpávající)
2) svítit potkávačkami (proč ne, také jsem tak nějakou dobu jezdil a ten xenon tam je u 5 let a svítí)
3) dát tam ledky (funguje to, netřeba se bát, je třeba pečlivě vybírat, nabídka je poměrně velká, kvalita jistě různá)
4) vyměnit světlomet za nový s led denním svícením (drahé, ale v čase vlastně opodstatněné, hezké, elegantní)
Natěstí je situace dnes lepí ne před 5ti lety, kdy jsem to musel řeit poprvé. Buďme upřímní, tohle se citrousum nepovedlo. 
Hezkou neděli vem.
Filip
najk napsal(a): prosím, aby si nepouíval výrazy typu "Po napsání Tvého nesmyslu jsem to nevydrel " dá se to napsat i jinak - napovím: "myslím, jsem přesvědčen , e nemá pravdu...." tady jsme přátelé, kamarádi a kolegové, toto není sociální sí, děkuji. Jinak má C5 III v třílitru, kjlidně by si si koupil světlá za 40 000,- a řeí nějakou árovku. Drbne kolem a zaplatí "směných" 5 tisíc?????? Hmmm  |
| |
| |