filipxec
|
28.11.2014 20:03 -
Re: árovky denního svícení / C5 III
|
|

|
Po napsání Tvého nesmyslu jsem to nevydrel a musel se prihlasit a napsat Vozím tam ledky u dlouho a rozhodně vydrely víc ne árovka z citroenu, která stála hrozivých 1100,-Kč. (bylo to také naposledy, co jsem v autorizaku byl - výrobní cena te árovky bude pod jeden dolar a ádná jiná pitomá halogenka tolik nestojí). Ledky nečoudí... Je to polovodičový čip a maximálně přestane svítit, kdy se polovodič vyhřeje a prostě odejde. Odejde třeba jeden ze třinácti a pořád svítí (já mám 13ti čipovou ledku). Ledky jsou moderní a maximálně svítivé řeení, které u nove C5 (od 2012?) pouívají. Audi u má jenom ledky. Take obhajovat dnes předpotopní halogenku v patici, kterou pouívá jen C5 a Superb, a nekoupíte ji u ádné pumpy ani ve speciálkách, je nebetyčná hloupost. A hloupost (sam jsem ji udělal) je si ji za tacek koupit... Moná ji u zlevnili na 500, ale i to je moc... Nevnímam ani tolik absolutní častku, ale porovnám s jinými árovkami. Mám jetě Xantoku a tam jsou H1 a stojej 80,-Kč (nějaký Philips). Proč tahle HP24 s půlkou výkonu stoji 15x tolik? Není na ní nic zvlátního, kromě ceny.
Ja se natval, kdy ta moje árovka za talíř odela za pár měsíců. Při reklamaci mi řekli (v citroenu), e mám blbý auto a árovka praskla kvůli přepětí... No comment. Tak jsem zvolil řeení za 100Kč a svítí to.
Jinak to denní svícení HP24 je mimořádně oklivé a nehodí se ke xenonum (ja mam natáčecí světlomety, tam to bije do očí jetě víc) a k tomu autu obecně. Ja to polknul, protoe citroue miluji a mám doma tři a jinak jsem s nimi spokojen (nae babička Xantie má 546.000km). Nejsem vak hluchý a slepý a vidim, e kdejakej křáp má lepí denní svícení. Dokonce smrtelně váně uvauji, e koupím ty nové světlomety (jeden stoji 20k - při frekvenci praskání těch árovek bych to měl do 7mi let zpátky).
A nakonec: fakt si při koupi auta nezjistuji kolik stoji zarovky. Dily jsou na vsecko tak nejak podobny. Ja si drbnul zadnim kolem o obrubnik nebo diru, take jesem musel měnit loisko a bylo to směný - i s prací asi bůra)
A plne nakonec: ja musim pro vymenu zarovky sundat naraznik: mam 3.0V6 a tam to jinak nejde.
LionVTS napsal(a): Az ti shori a zacoudi svetlomet zevnitr, hod odkaz jak to vycistit. Chlapi, kdyz kupuju auto tak si zjistim kolik stoji dily a kdyz na to nemam tak koupim jine a ne ze budu resit jak omrdat zarovku zarovku. Co teprv az zjistite kolik stoji cep do ramene, stahovacka atd.... |
| |
| |