Delict
|
20.11.2014 07:51 -
Re: FAP OFF netechnické povídání PRO A PROTI
|
|

|
nene.. ja nemam problem FAP vymenit, len niesom presvedceny o jeho velkých plusoch. Myslím si e jednoducho funguje na princípe - v meste nedymím a na dialnici vypalujem.
Prakticky za ivotnos auta uetrím ivotné prostredie o neaký pol kýblik sadzí, ale spálim o 1-2 kubíky nafty viac.. to sa mi nevidí ako plus. Či FAP dám von alebo nie..asi dám, nemá cenu čisti/ meni ked jazdim v meste.. s autom budem jazdi ete rok ca a potom u len dlhé trasy SK-CH. Cajtov sa nebojím, lebo tý idú po novích autách bez fap. C5tiek zas tolko s FAPom nieje, v techničáku ho tie nemám a nemám ani umwelt plakette, take dôvod na kontroli minimálny.
Mono s ním prestanem jazdi ete tento rok, kupujem BX GTi 4WD s klímou..a nič mi tam prakticky nechýba a viac netreba.. 
Proti katalyzátoru niesom, ten mení sajrajt na menej kodlivé CO2, ale FAP len schováva viditelné častice, prídáva k tomu cerín. Aj napriek jeho funkčnosti vypúta mikro častice do ovzduia. Pritom ich tvorí významne vačie mnostvo ako pri bezFAP aute. Sadze sú toti aie a klesaju k zemi, mikročastice víria v ovzduí dalej. Ale ludia su samozrejme spokojnejí..čo oko nevidí..
+Nehovorím o novom FAPe, ale o plnom starom FAP, je priamo záa pre ivotné prostredie a čmudí viac ako bezFAP auto. |
| |
| |