Pavel777
|
08.11.2014 13:01 -
Re: Originál denní svícení / C5 III
|
|

|
Vyrobil jsem si jednoduchou, ale funkční náhradu za pár korun. Přikládám fotky. Třeba to někomu pomůe.
árovka G4 20W (Hornbach 15,- Kč), teflonová tyč průměr 13mm, dutinky 0,8 mm, kancelářská sponka. Z teflonové tyče jsem odřízl kousek asi 8mm. Doporučuji teflon nebo jiný tepelně odolný materiál, jinak se to po čase roztaví (zkuenost). Do teflonu sem vyvrtal 2 otvory do kterých jsem zasunul dutinky zbavené plastového nástavce. Do těchto dutinek jsem zasunul z jedné strany árovku a z druhé strany část kancelářské sponky (kdybych to uměl, tak bych to na sebe napájel). Nakonec jsem troku pilníkem upravil ten teflon, aby to lo zasunot původní patice a pevně to tam drelo. Montá a demontá do světla je sice náročná, ale jde to. Udělal jsem si na to jednoduchý přípravek. Na levé straně to jde docela dobře, kdy se vytáhne autobaterie. Pravá strana je horí, je tam málo místa. Ruku jsem tam sice dostal, ale u jsem neměl prostor, abych s ní otočil o té čtvrt otáčky. Nakonec se to povedlo. Po povolení to lo vytáhnout dobře i bez manipulace s nárazníkem, mám tam místa dost (naklápěcí bixenony, ostřikovače, hydro..) Svítí to minimálně stejně dobře jako původní árovky. Patice je schovaná, take zvenku je vidět jen árovka. U s tím mám najeto 30tis km a bez problému. |
| |
| |