luta
|
26.09.2014 18:36 -
Re: Rozvody - diesel
|
|

|
TomasT: já bych rozvody jetě nedělal nebýt toho řetízku. od motoru přesně z toho místa, kde je řetízek vychází takový elest a chrastění jako kdy se točí vytahaný řetěz. Mám najeto 87tis, koupeno min. rok na podzim a u rok s tím tak jezdím. Při koupi jsem si myslel, e je to vlastnost.. ale časem mi to začlo vrtat hlavou..a ted me na to upozornili u i na emisích.
Kdy jsem to říkal po telefonu technikovi v citroen servise tak se mi divil a ověřoval si stav km z historie, ovem jediný záznam mají servis 2008 výměna zadního skla z důvodu reklamace výhřevu při 20tis km holt český auto.. pak u mám jen servisku olej atd v servisní kníce do 60tis km 2011 citroen Olomouc.. a pak a já větí servis podzim 2013 76tis km.. technik v neautorizovanym servise taky kroutil hlavou, ale neříkal před rokem nic o urgentní výměně.. jen e chrastí..
Ale kdy to tak čtu, e někomu to na peugeotu rupne ve 120tis km na té 1.6 HDi a někomu jako tobě to vydrí v pohodě 200tis.. tak si myslím, e musí být snad vada materiálu nebo nevím..
Jinak jezdím často dálnice, vyí otáčky a pak je ten řetízek hlučnějí ne za studena.. kdy bude jak tak to zkusím třeba nahrát ten zvuk klidně bych se za někým z okolí, kdo má tento motor zastavil na poslech..ale nenapadá mě, co jiného by ten zvuk dělalo, ne vytahaný řetízek.. |
| |
| |