martinST
|
12.08.2014 14:01 -
Re: Automatická převodovka AL4 v C5 I/II
|
|

|
Dobrý den, jsem novým majitelem C5 II, 2.0i 16v automat. Po koupi jsem po přečtení pár článků o automatech nechal preventivně vyměnit olej v AP. (auto má mít údajně najeto 90tis km - kdo ví, dovoz F - ne z bazaru).
Při výměně oleje mi mechanik řekl, e do AL4 (DPO u renaultu - údajně ta samá převodovka) lije Dextron III - pravidelně. Trochu to ve mě hlodalo a zavolal jsem servis Kaps, kde mi potvrdili, e v AL4 můe být Dextron III. Tak jsem svolil k výměně - dolit Dextron III, cca 4,5 litru. Kdy jsem se mechanika po výměně ptal, při kolika °C olej měnil, tak prý při 50°C.
DOTAZ: Mám nechat olej raději vyměnit jetě jednou někde jinde? Tady jsem se vude dočetl, e se olej mění zásadně při 60°C, někdo dokonce psal, e rozhodně ne Dextron III, take ve mne hlodá červ, zda 4,5 l oleje není hodně (kdy byl měněn jen při 50°C) a k tomu ten Dextron...
Původní olej byl u načernalý ale vůbec nesmrděl spáleninou, take asi OK. Automat před výměnou i po výměně řadí ukázkově, plynule, dle mechanika naprosto bez chyby. Po výměně najeto asi cca 500 km.
Jo a jetě jeden dotaz - kdy z P zařadím D auto nekubne, ale při zařazení R trochu ano - je to normální?
Díky moc za případné odpovědi. |
| |
| |