Delict
|
08.08.2014 18:14 -
Re: FAP OFF netechnické povídání PRO A PROTI
|
|

|
Světlono :: lístie kompostujem rovnako ako vetky biomasy..
Ako mi vysvetlí SUV a offroady s CRDi technológiou a bez FAPu? Tý u môu? Tam je to v pohode? Len za to e mám citroena mám plati za FAP? A čo ostatné autá z roku 2002?
Verím e ked niekoho uvidí s cigaretou, alebo ako si griluje na dvore maso tak ho zabi lebo znečistuje ovzduie.
jruze ::ako na diag.. přítomen, nepřítomen Akonáhle je neprítomný, ostatné veci nefungujú, t.j prídavné post vstrekovanie ani aditivácia, na 2.2 HDi je to jednoduché, čím novie auto tým horie..ale novie zase majú lepie filtre s dlhou ivotnosou, lepou monosou vyčistenia a pod.
Domnievam sa (info nezaručí nikto 100%) e 2.2 HDi mal by pôvodne bez FAP, a podobne ako pri RHZ je tam ten FAP dorobený počas vývoja... predpokladám e novie motory ako napr 1.6 HDi sa vyvíjali u so skúsenosami z 2.2 HDi a je to hlbie zakopané..aj keď nič nieje nevypnutelné..len či korektne
Citroen okolo prvého 2.2 HDi s DPX42 velmi zamluje, po roku 2002 tam nastali len drobné zmeny, truktúra filtra a typ aditíva, softwarové úpravy boli minimálne, napriek tomu zakazuje výmenu za noví FAP a aditívum.. ja riskova s novím typom nejdem, radej to vyhodím ako stovky dalích. Vo francii bená prax.
Pár jednoduchích návodov:
.link.
.link.
.link.
.link.
Na novích jednotkách ako EDC15 odporúčajú program Winols a zmenu ručne..to viem len zo iroka Ale ja sa tým neplánujem ivi, chcem spravi len svoje auto.
FAP nieje v techničáku zapísaný, Lexia ani iná čítačka by nemala nájs nič..proste BSI sa na to vykale akoby tam nebol. BSI je univerzálna, čo zapojí to zhltne, čo nezapojí na to kale, aspon ja mám také skúsenosti na C5 I.
P.S na C5 2.2 HDi boli urvané obe čidlá na FAPe, nefunčkný senzor rozdielu tlakov..iadne antipollution..motor normálne beal a regeneroval kadých 800km, FAP plne funkčný |
| |
| |