igok
|
05.08.2014 22:42 -
Re: Letní pneu na C5
|
|

|
RimmerCZ napsal(a): Igoku taky mam tento "levny" rozmer pneumatik. Docela se divim, ze ho mas i ty na 2.0Hdi. Kazdopadne asi me toho leto taky ceka nova letni sada. Tak budu rad jak pak poreferujes.
Tak sa hlasim s prvymi skusenostami s gumami Matador MP46 245/45 ZR18 100W. Odjazdili cca 2300 km z toho cca 1700 po dialnici.
Po dialnici som, vzhladom na 2 deti a hlavne vedla mna sediacej manzelke, isiel len tak 10% nad limit, obcas som sa neudrzal ale max do 175 km/h.
Hlucnost gum v aute je podla mna nizka, bohuzial porovnavam len so zle zodratymi Pirelli, mozno Micheliny su lepsie ale ja som spokojny 
Prilnavost na suchu je dobra len pri rozbehu z 0 do zakruty maju tendenciu piskat.
Prilnavost na vode si myslim ze je tiez dobra, pri jazde v 145 km/h v dazdi na rakuskej dialnici tempomat ani raz nevypol, cize ziaden preklz 
Prudke brzdenie som nastastie nemusel skusat 
Opotrebovanie za ubehnuty usek je zatial minimalne 
Spotreba paliva v porovnani s minulym rokom na Pirellach bola tentoraz o 0,3 l vyssia. Mozno je to tym ze pouzita guma je maksia ale mozno aj tym ze som toho roku isiel menej na tempomat, takze som do plynoveho pedalu trosku viac tlacil |
| |
| |