| |  |
BlueSeven
|
04.08.2014 13:50 -
Re: Kotouče, destičky?
|
|

|
Tak po dvou a půl letech jsem tu s finálním hodnocením předních vrtaných kotoučů Zimmermann a desek Textar.
- najeto cca 46500 km
- tloušťka kotouče 25,5 mm (původně 28)
- 2 desky ještě po 10 mm, na jedné "8" a na jedné 0 mm (původně 18)
Něco málo ke kotoučům:
Čekal bych od nich nájezd daleko větší a mají jednu zásadní chybku, a to je vrtání. Vždy v zimě se v dírách vytvořily ledové krystalky a než se obrousily/rozehřály tak auto prakticky nebrzdilo.
A teď k tomu průseru deskám:
Cca před týdnem začala pískat pravá strana, ve čtvrtek při cestě domů se nějak propadl brzdový pedál a vyběhla hláška o opotřebovaných destičkách. Ale stále to brzdilo, cca po 120 km když jsem přijel domů, tak pravé kolo úplně rožhavené, levé na tom bylo o dost lépe. tak jsem sundal kola a kontroloval, co se děje. Na levé straně jsem okem a baterkou nic nezjistil. Ale pravá strana průser, vnitřní deska byla jen poloviční, na horní polovině žádná brzdící směska a deska se v těch místech opírala o kotouč. Takže zrušeny plány na víkend a auto odstaveno, naštěstí kámoš měl v pondělí, tedy dnes v servisu volno, tak dnes hororová jízda cca 20km.
Tak jsme se do toho pustili, prvně levá strana, aby pravá stačila trochu vychladnou (fotky L1-L3):
- vnější deska 10mm, ale už se začala dělat sprára mezi kovovou destičkou a brzdící směskou
- vnitřní deska se rozpadla na 2 kusy , samotnou destičku a brzdící směsku (tloušťka ještě 8mm)
A poté pravá strana (fotky P1-P2):
- vnější deska stejný stav jako na levém kole
- vnitřní deska, už zbyla jen kovová část a ten zbytek brzdící směsi se jako trocha prachu vysypal na podlahu
Když to kámoš viděl, tak říkal, že to asi nebyly pravé Textary , ale nějaký čínský fake. No podívejte se sami na fotky |
| |
| |
|
|