jruze
|
08.07.2014 14:17 -
Re: Výměna motorového oleje
|
|

|
jubileus napsal(a): Je tam TORX a po obvodu je to kulatý. IMBUS tam el jen trochu zastrčit , zabíralo to ale lo to těko i s trubkou na tom. Nepohlo se to. Okraj roubu se trochu vymačkl imbusem ale je to torx. Ten tam půjde snad zastrčit dál, jak má a jetě to zkusím. Minule bylo auto potřeba, tak jsem u nepokračoval.
A ta bebilní vzpěra vedle roubu se má vdycky demontovat???
Ani ráčna z GOLY na ořech nejde skrz ni "normálně" pod autem nasadit. A vedle toho plasty, drátky, katastrofální brička.  Cokoli je větí problém, ne u jakéhokoliv jinýho auta. Ovládání oken , rozdělání dveří - to mě taky čeká- dalí... jak dojde SAJRAJT do paliva, tak s tím asi vjedu nad ohnitě. 
Tak jetě jednou : originál roub na vaně je kulatý s vnitřním estihranem na imbus č. 8. Pokud tam má cokoli jiného není to originál. Měním měsíčně tak 10.-15. olejů.Benzinové motory mívají roub s venkovním estihranem na klíč 21.a vnitřní na 8. imbus, 1.6HDI a 2.2HDI(125Kw) má venkovní estihran na klíč 21.Příčku nikdy nesundavám imbus tam jde nasadit(mimoto se tam dá nasadit i gola,ale jen na povolení)Pokud by jsi chtěl foto dej vědět - mám tu auta jak benzín,tak naftové 1.6,2.2,2.0,biturbo. |
| |
| |