Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna motorového oleje
jubileus
06.07.2014 08:40 - Re: Výměna motorového oleje
99
Osobně jsem zažil, kdy jsem si takhle jel na ryby za mlada-ve Ford Capri V4 1300ccm - rožlo se pod tachometrem červený světýlko: říkám si, nastartovaný mám(vedle sebe byly oranžové a červené).
Asi po 300 metrech chcípnul motor. Už mi došlo, že to asi nemaže ale jako vůl se snažím nastartovat, jestli se mi to zdá nebo je to náhoda.
Po pomalém nastartování se to roztočilo ozval se hrozný tvrdý zvuk a chcíplo to.
Když jsem to doma rozdělal, tak byly komplet hlavní uložení kliky i ojniční "šály" modrý, kompozice téměř vyteklá a s motorem už nikdo nepohnul.
Závada vznikla tím, že byl plný olej.filtr a měl být už dávno vyměněn. Urval se pohon olejového čerpadla, kterým byla imbus tyčka 8 mm, která vedla od rozdělovače dolů...
Olejové čerpadlo sice mělo pístíkový propoušák ale ani ten tlak , který vznikl ucpáním filtru nepropustil bez toho aby to nemělo další dopad na pohon čerpadla.
Zubové olejové čerpadlo prostě musí předat tlak nebo se to posere jinde, když se to zvládne utěsnit za ním.

Tak jsem za komára soustružil šály z polskýho Fiata(byly jen širší) ale kompozice byla měkká.
Chvíli to jezdilo ale pak mi praskla klika.
Tak jsem si sehnal jiný motor abych měl kliku, šály z Itálie a složil to na dvoře.
Na podruhé chytnul a ještě dlouho jsem ho pak proháněl, než jsem ho jako veterána prodal za dvojnásobek, jak jsem ho koupil. Jednoduchý , chytře řešený motor s minimem nutných součástek. Z tohoto bloku motoru vznikl v 70 létech motor Ford Cosworth , co se používal v dalších verzích i v F1.

Takže na konec, chtěl bych u toho být, když nějaký auto ujede dál, než asi 1kilometr na motor- mě to ujelo jen asi max. 300metrů a vůbec to pak nebylo "cajk"
Ale teflonový přípravek u neopotřebovanýho motoru může mít při správným použití dobrý vliv na zmenšení tření. Si teda myslím.
Jinak bych na ty moje krátký cesty nepotřeboval vůbec olej v motoru, jen bych to před výjezdem namáznul peroutkou.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator