vilous
|
09.06.2014 09:52 -
Re: Problémy s NG4 / C5 III
|
|

|
Já mám jiný typ navigace a dále samozřejmě nevím, co soudruhy konstruktéry napadlo za kraviny. Ale obecně není důvod, aby do navigace la informace o rychlosti auta. Vdy naopak navigace si rychlost svého pohybu dovede spočítat o několik řádů přesněji ne počítače auta.
Pro názornost - vezmu si navigaci v mobilu a jdu pěky. Ze dvou bodů vzdálených od sebe přesný časový interval mi ukáe ipkou azimut kam se pohybuji a jakou rychlostí. Jestli přitom já osobně jdu pozadu nebo po hlavě je naprosto ukradené.
K pamatování směru - ano, moje navigace MayWay si pamatuje v jakém směru jsem na dané místo přijel a to i po vypnutí zapalování. Kdy pak nasednu a chci pokračovat, tak ukáe ipku v daném směru. Pokud zadávám úplně nový cíl třeba na parkoviti, tak první hlasový pokyn je "následuj ipku" a a po pár ujetých metrech navigace pochopí, kterým směrem se hýbu a podle toho upřesní pokyny. Take opakuji - kam se hýbu navigace pochopí z výpočtu dvou po sobě následujících bodů a její ukradené, zda auto vůbec nějakou převodovkku má, ostaně vesele to naviguje i na neutrál. |
| |
| |