najk
|
15.04.2014 21:15 -
Re: Tané zařízení - netechnická diskuze, jaké? kde?
|
|

|
Poznatek: dnes jsem kontroloval světla na karavanu (v pátek jedu s ním na TK) a co se dělo - kdy jsem zapnul blinkry, tak pozičky i brzdy se stmívaly v závislosti na blikání, mlhovka nesvítila, brzdy někdy jo a ne.... tak jsem zapojil za auto vozík a zkouel a to samé, prostě nesmysly a hlavně do mlhovky nela áva, e jsem zkontroloval a prosvítil vechny árovky je jasné, tam jsem začal, v zásuvce na auto byla áva vude krom modrého - mlhovka. rozebral jsem ten chrom práh, pak odchlípnul L bok ostění v kufru.. tam jsem nael tu divokou krabici a proměřil, ve mimo modrého - mlhovka a ve mělo napětí 13,8 - 14,1 (auto nastartované). take dolu L zadní světlo tam nael spoj od mlhovky a z rozbočky do krabky ji nic nelo. V tom spoji byl velký přechodový odpor, dráty neporuené. sundal jsem tu rychlo cvakačku a nahradil čoko a světe div se, ve fungovalo jak má. Dávám to sem na vědomí, e jestli takto blbne osvětlení přívěsu, tak proměřit hned zásuvku na autě a zjistit co do krabky nejde - u mně to byla blbá mlhovka, kterou jsem snad s přívěsem nikdy nepouil. Jinak auto svítilo ve bez problémů. |
| |
| |