Světlono
|
12.04.2014 11:00 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Samozřejmě, spotřeba není primární. Ale to u jsem psal. Při nájezdu 15 tis. za rok a spotřebě 8l benzín a 6 l nafta je rozdíl 300 litrů, to krát 37 Kč/l je cca 11 tis. korun rozdíl. Take asi tak na repas dvou vstřiků (pokud to bude nutné). Kdo má větí nájezd, bude spotřebu řeit víc. U mě bude větinu nákladů tvořit určitě servis, take spolehlivost mě zajímá víc ne spotřeba. Jsem zvyklý, e ojetina v pořizovací ceně do 100 tis. si cca dalích 20 tis. vyádá, a v dalích letech běný servis. Nerad bych, ale po nákupu dával do auta 50 tis. a dalích 50 tis. v průběhu následných dvou let. Při troe smůly se to můe stát, ale moc rád bych se tomuhle vyhnul.
del42sa ano na jedění ideál. Ale něco takového by mě seralo. Koukal jsem např. na turbo jen u 2.2 HDI (125kW) a cenovka 60 tis. to snad byl omyl. Take stále rozvauju jen mezi 2.0 103kW benzín a 2.0 HDI 100kW nafta. Rozdíl ve spotřebě neřeím, zajímá mě rozdíl v reálných servisních nákladech. Teoretické servisní náklady si najdu v nabídce autodílů, ale ty reálné můou být úplně jiné, protoe skutečnou poruchovost nemůu odvozovat jen od toho, e je motor ověený více doplňky. V reálu to vechno můe vydret víc ne méně sloitý motor. A tuhle informaci mi můe dát jen člověk co si auto koupil ojeté a pár let ho provozuje. A nebo servismen co Citroue dělá.
V kadém případě dík za vechny příspěvky, jsou to cenné dílky skládačky. |
| |
| |