martinrx
|
12.04.2014 05:30 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Světlono napsal(a): Tak já jsem rád za příspěvek od Rio11, protoe pokud má člověk benzín, tak o plynu určitě uvauje. Co jsem si tu k LPG načítal příspěvky, tak zas tak jednoduché to vdy nemusí být. Rio11 ty má plyn jaké značky? Ne, e bych se do zaplynovaného benzínu chtěl hned vrhnout. Ono 100kw výkonu a nějakých 190 Nm krouáku na tak těké auto není zas taková sláva, je to jen na takové rodinné popojídění, tah tam není. Mám ve svém momentálním autě - pozor řeknu sprosté slovo - Mondeu 107 kw a jako nic moc (kolik kw tam po letech provozu skutečně zbylo nevím) Není to zlé auto, ale u jsem proel genezí BX - XM - Xantia a hydraulika mi prostě chybí. Take to, e se poohlíím po C5 je přirozený vývoj. Nemám moc důvěru k nabídce autobazarů, spí si počkám a bude některý "klubák" prodávat svého mazla nebo si nechám něco doporučit a přivézt. Času dost, kdy to bude trvat půl roku, nic se nestane.
Načítal jsem si tady samozřejmě vechno co lo, v sekci o motorech je spousta popsaných závad, ale spí bych poádal o shrnutí zkueností uivatele po nějaké době provozu, tak jak to u pár kolegů udělalo a za tyto informace dík. 
No Mondeo snad tu není sprosté slovo? - měl jsem dvě - benzín i diesel a jsou to dobré auta. V benzínu supr vůz -trochu motokára ale výborné jízdní vlastnosti, v dieselu u bohuel jen auto co chtělo v kadé zatáčce vjet do příkopy (tak jako podle mě kadý diesel kromě BMW - sorry kluci )
Ale nicméně - mimo C5 bych byl ochotný uvaovat snad jen o V70 nebo o Mercedesu - (ale to u je jiný příběh....)
take za mě C5!!!
Benzín - dlouhé hledání, nejistá koupě, v případě průvihu drahý servis.....
- výkon dostatečný pro vechny řidiče kteří umí pouívat benzínový motor. Nezaostává za dieselem ve
stejném obsahu a turbu - spíe naopak.
Diesel - rychlé hledání, ale zase velká pravděpodobnost patné koupě, v případě (nejen) průvihu servis jetě draí
(a pravděpodobnějí)
spotřeba o cca 1.5 l na 100 km nií
LPG - pro dobrodruhy (to jsem já!!) spotřeba nejnií - je potřeba dobře vybrat a být tolerantní k vrtochům vozidla.
Za mě osobně - pokud nejde prvoplánově o spotřebu tak nejlepí volbou je vdycky benzín!!!! |
| |
| |