Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5
jamaco
11.04.2014 14:48 - Re: Koupě Citroenu C5
99
Ahoj Všem, navážu na tuto diskuzi a prosím znalejší o radu. Plánuji koupit "nové" ojeté rodinné přibližovadlo.. a jedním z kandidátů se mi zdá být i c5 kombi I. generace po fl - tedy zhruba 2005-2008.

Zásadní problém pro mě je absolutní převaha naftových motorizací. Mám relativně malý nájezd - nějakých 12-15 tis. km za rok, převážně po Praze (přes týden jezdí žena s prckem, o víkendu se dostaneme občas i dál, ale o nějakých pravidelných delších jízdách se asi nedá moc mluvit. Na druhou stranu ty městské jízdy jsou povětšinou mimo špičku souvislé a přes 10km, často po okruhu nebo tunely (barrandov-stodůlky, barrandov-dejvice, barrandov-holešovice apod..) takže úplné couračky to taky nejsou. Všude děsně straší že nafta na malý nájezd ne, a do města ne. Normálně bych na takový provoz volil benzín, ale c5 prostě nejsou. Je to důvod proč c5 zcela vyřadit z mého výběru? Nafta mi přijde i vhodnější pro tak velké auto a nejde mi primárně o nějakou úsporu - nechci naftu jen proto abych jezdil za málo, chápu že náklady na provoz nejsou jen platby za palivo.

S tím souvisí otázka zda se dá "spolehlivě" prověřit naftová motorizace a alespoň rámcově předpovědět v jakém stavu jsou ty klasické problémové součástky (turbo, vstřiky, čerpadlo, dvouhmota) nebo jestli je to loterie..

Případně prosím o doporučení konkrétní motorizace. Dynamicky vyhoví asi všechny.
Také by mě zajímalo a zde na clubu jsem to nenašel - zda je někde k dispozici seznam prvků jednotlivých výbav - např. co měla ve standardu exclusive, co sx apod..

Díky Honza

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator