jamaco
|
11.04.2014 14:48 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Ahoj Vem, naváu na tuto diskuzi a prosím znalejí o radu. Plánuji koupit "nové" ojeté rodinné přibliovadlo.. a jedním z kandidátů se mi zdá být i c5 kombi I. generace po fl - tedy zhruba 2005-2008.
Zásadní problém pro mě je absolutní převaha naftových motorizací. Mám relativně malý nájezd - nějakých 12-15 tis. km za rok, převáně po Praze (přes týden jezdí ena s prckem, o víkendu se dostaneme občas i dál, ale o nějakých pravidelných delích jízdách se asi nedá moc mluvit. Na druhou stranu ty městské jízdy jsou povětinou mimo pičku souvislé a přes 10km, často po okruhu nebo tunely (barrandov-stodůlky, barrandov-dejvice, barrandov-holeovice apod..) take úplné couračky to taky nejsou. Vude děsně straí e nafta na malý nájezd ne, a do města ne. Normálně bych na takový provoz volil benzín, ale c5 prostě nejsou. Je to důvod proč c5 zcela vyřadit z mého výběru? Nafta mi přijde i vhodnějí pro tak velké auto a nejde mi primárně o nějakou úsporu - nechci naftu jen proto abych jezdil za málo, chápu e náklady na provoz nejsou jen platby za palivo.
S tím souvisí otázka zda se dá "spolehlivě" prověřit naftová motorizace a alespoň rámcově předpovědět v jakém stavu jsou ty klasické problémové součástky (turbo, vstřiky, čerpadlo, dvouhmota) nebo jestli je to loterie..
Případně prosím o doporučení konkrétní motorizace. Dynamicky vyhoví asi vechny.
Také by mě zajímalo a zde na clubu jsem to nenael - zda je někde k dispozici seznam prvků jednotlivých výbav - např. co měla ve standardu exclusive, co sx apod..
Díky Honza |
| |
| |