POPCORNcz
|
02.04.2014 22:05 -
Re: EGR ventil - čitění
|
|

|
Zdravím,měl jsem tu pár příspěvků k EGR.Motor sem tam cuknul jako by přestal vstřikovat naftu,nebo zařechtaly ventily,jako u patného předstihu u Stodvacítky.Větinou to bylo u zahřátého motoru a v nízkých otáčkách,kolem1600-1900.Mechanik mě doporučil přetěsnit vstřiky a přečipovat.Po opravě v PENTU nic moc a balík v pr.... . Tak jsem se dal na čitění EGR,čidel a klapky sání.Velká sláva se nekonala a diagnostika taky nic,tak jsem na to el sedlácky , příprava směsi,vzduch,palivo,čidla teploty,tlaku,podtlaku,prostě děs.Doel jsem na krtící klapku sání,tak si s ní hraju,a najednou vidím ze se při plném podtlaku prajcne v zavřené poloze.Nejspí po zahřátí motoru se změní vůle a můe se zasekávat.Následná směs asi nebude správná.U mechanismu klapky je dorazový roubek jen umoňuje seřízení uzavření klapky.Po seřízení klapky,pouze o nějakou tu desetinku se klapka nesekala.Problém s cukáním a klepáním ventilů vyuměl.Kolikrát za problémem se skrývá prkotina.Tak to jen pro info kdyby někdo měl podobný problém. |
| |
| |