Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Spotřeba - všeobecně
igok
29.03.2014 10:49 - Re: Spotřeba - všeobecně
VIP
mychinko napsal(a):
tak ja neviem, zistit realnu spotrebu C5 III HDi 160 je realne nemozne, asi si kupim aj druhe auto, tentokrat HDI aby som to zistil, udavany rozptyl je od dedkovskych 4l, po pretekarskych 8l.

Keby mal niekto relevantnu informaciu, potesi ma, resp. mozno aj nepotesi, len by som to rad vedel.

Ja mam cca 1 rok C5 III Tourer 1,6 THP. 30k km.
moja dlhodoba spotreba je 6.5-6.8 (podla palubneho PC).
60 mesto, 110 mimo mesto, 120 dialnica.
ked chcem pridat pridam, netrapim sa spotrebou, vytocim to ked je pekna cesta ( ma to potesujuci zvuk pri 4-5k ot. )
a predsa mam spotrebu 6,5. Dovolenkovo, s nalozenou zahradkou a klimou, dialnica, plne auto, 7,5l.
ano, da sa na tom jazdit aj pod 6l, ale je to skor vlecenie sa, ale nie je to az taky problem.
Cista mestska premavka v zime je 9l (6km do prace a spat, statie v kolone v kopci..cestou tam.)

No a teraz by ma fakt zaujmalo, kolko ma realnu spotrebu 160k HDi na C5 III tourer pri normalnej (rozumej nie pretekar, ale nie vozickar) jazde.

to je len mojich par centov, keby niekto chcel relevantnu informaciu, aj ked z THP C5 uz neponukaju.

Mam 2,0HDi 163k automat. Snazim sa jazdit na spotrebu (samozrejme podla moznosti a nalady) Aktualnu priemerku mam 7,86 l/100km. Je to spotreba vypocitana podla tankovania za 13436 km co bol moj rocny najazd, cize su v tom zahrnute dlhe trate na dovolenky aj denna doprava do prace pocas vsetkych rocnych obdobi. Najvyssia spotreba je v zime na kratke trate (15 km do prace) priblizne 8,5 l, v lete je to pod 8. Najnizsiu spotrebu som mal na dovolenke v Chorvatsku, zhruba na 1600 km, dvaja dospeli, dve deti a kufor az po strop, jazda prevazne po dialnici maximalnou povolenou rychlostou + 10%, pocas jazdy boli aj cakania v kolonach so zapnutou klimou (zhruba zratane mozno aj 4 hodiny statia) priemer 7 l/100km. Automat vraj berie o liter viac ako manual, takze si z mojich hodnot odrataj liter a mozes porovnavat

Este som zabudol dodat ze palubak ma klame, ukazuje asi o 0,5 az 0,7 l menej.

A este som zabudol dat rozmer gum, tie maju na spotrebe tiez svoj podiel: 245/45 R18 v lete aj v zime.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator