Hanz 397
|
28.03.2014 21:06 -
Re: rozpalene zadne brzdy
|
|

|
Mikra napsal(a): No ono je spousta typů těch čepů. Některý jsou s gumou, jiný bez. Některý jsou zplotělý, jiný jsou trojhranný. Ale při montái ve fabrice se maou vechny. Lehce, jen aby nebyly suchý. Jinak to zarezne jetě v krabici, ne se to namontuje na auto. Při galvanizaci třmenů se vnitřek/díra nepokoví a čep taky není nerez, take stačí jeden dotek rukou a do dvou dnů je na tom rezavej otisk. Take mazat, ale jen lehce a jen vazelínou, která neere gumu. Obvykle to bývá na bázi glicerinu a ne ropných olejů. Osobně mě taky překvapujou ty ATE třmeny na fotkách, e tam nejsou manetky. Takovej čep se asi musí namazat trochu víc na tom místě, který kouká ven. On je ten pohyb při brdění malinkej a tak se to nevysouvá kdo ví jak daleko. Nemuselo by to teda zareznout moc hluboko. Já osobně bych to po montái na auto třeba při výměně destiček nenechal úplně suchý, ale ten okraj, co je vidět, bych trochu tou vazelínou zamáznul.
Já jsem psal konkrétně o těchhle brzdách (ATE) a tam je opravdu přísnej zákaz ty čepy mazat. A viděl jsem jich u spoooouuuusty a jetě víc(skoro denně v práci,protoe je to nejrozířenějí brzda na BMW) a nikdy jsem neviděl,e by ten čep byl rezavej.
Ale dělejte si s nima,co chcete,napatlejte tam třeba psí sádlo-oni vám to vrátěj |
| |
| |