| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ceník pokut |  |
Světlono
|
28.03.2014 09:21 -
Re: Ceník pokut
|
|

|
No, ale ten právník asi nebyl zcela zdarma. 53 km/h to fakt dělají jen "měáci", jednou jsem se ptal známého od dopravky Police ČR, jak to mají na radaru nastavené a ten se duoval, e státní policie to má od 56 km/h. e je třeba nechat nějaký prostor pro chybu měření jak radaru, tak rychloměru ve vozidle hříníka. A protoe vechna auta co jsem kdy měl, ukazovala vdy o něco víc, jezdím město 55 km/h tachometrových a nikdy problém.
Jsem přesvědčený, e pokud je pokuta uloená stráníky obecní - městské policie (pro mě to jsou stráníci, jak uvádí zákon, a ne policisté) příjmem města, bude u nich vdy nutkání maximalizovat zisky. Kadému je jasné, e radar na dlouhých, rovných, přehledných úsecích je tam postavený kvůli zisku. Z logiky věci bych takové zařízení pochopil na místech s dopravním rizikem, kde je důleité rychlost dodret (křiovatky, větí pohyb chodců, hustý provoz, koly...) Je to podobný ftípek jako mnohdy zbytečné odtahy vozidel nebo botičky. Mám dojem, e jejich hlavní úkol - přispívat k ochraně veřejného pořádku není pro mnohé starosty tak atraktivní. |
| |
| |