sgt
|
27.03.2014 08:46 -
Re: rozpalene zadne brzdy
|
|

|
Take referujem včerajiu opravu: Chyba bola pravdepodobne v zanesených vodiacich čapoch. Problém je, e soudruzi z PSA uetrili zase pár centov a vodiace čapy nemajú iadne ochranné manety, len také malé guferko v diere. Ako sa postupne opotrebúvajú dotičky, pinavý vodiaci čap sa pomaly zasúva do diery a sa sekne...
Inak oba čapy (horný aj dolný) sú identické. Piestik sa dal sikovkami pekne zatoči, take tam problém nebol.
V prílohe pár foto, kde krásne vidie, ako sú vodiace čapy vydané napospas bordelu... Na XA som nikdy nemal takýto problém a tipujem, e C5 I/II majú rovnaké brzdy.
Ete mám pár otázok:
- po jazde teplota kotúča o dos klesla, u má teplotu cca podobnú predným kotúčom. Pravý zadný je ale úplne studený. Brzdi ale asi brzdí, kotúč nie je hrdzavý. Mohlo sa sta, e tým prehrievaním mi odilo loisko?
- dotičky majú na sebe okrúhle výstupky, jedna vertikálne ďalej od seba, druhá horizontálne blízko seba. Na piestiku sú zase dve diery, ktoré akoby pasovali do tých horizontálnych výstupkov na jednej dotičke. Ale tá dotička z horizontálnymi výstupkami je na opačnej strane ako je piest - rovnako aj na druhom kolese. Nerozumiem prečo sú tam tie výstupky a nechce sa mi veri, e by vo fabrike dali dotičky naopak... |
| |
| |