Mikra
|
22.03.2014 11:39 -
Re: Letní pneu na C5
|
|

|
To je pořád laborování. Nedávno, kdy zavedli povinný zimní gumy, to se to napříč celým internetem táhlo, jako pokálená nit. e je to pro někoho zbytečný, e v Praze zima není, e to umí v zimě na letních líp ne horal na zimních ... A najednou se tu řeí, e by se na zimákách mohlo jezdit celoročně. Tak si probůh kupte celoroční a máte po problémech.
Kdy u pochopíte, e zimáky jsou na zimu a leáky na léto? e za tím účelem byly vyvinutý a tak se podle toho chovají a pouívají.
Přechodný období mezi zimou a létem se dá pochopit, proti tomu nic nelze namítnout. Ráno mráz a odpoledne +20. To si musí kadej rozhodnout sám, jestli pojede ráno jako připosranej a nebo to bude a odpoledne. Ale kdy u se najdou lidi, jako já před rokem, e v létě dojíděj starý zimáky, tak proč s tím jetě lezou na veřejnost a doadujou se poplácání po hrbu a tvrděj, e je to úplně stejný?
Osobně u se týhle zkuenosti přítě vyhnu. 5 let starý zimní Michelinky se 4 mm vzorkem jsem si uli jedno léto a nezajezdil jsem si celou dobu, dokud jsem na zimu neobul nový. S nima to v zimě sedělo asi tak o 50% líp na ledě ne ty starý v létě na asfaltu. Nový letní Micheliny ani nepopisuju, protoe by mi nikdo s čínama nevěřil. Jen o nich můu říct, e nepoznám rozdíl mezi mokrým a suchým asfaltem a brdění a vedení v zatáčkách nemůu pochopit do dnes. Prostě ty gumy se do toho asfaltu snad zakusujou. I do mokrýho.
A to, co tu bylo naznačeno, e kdy mám v létě mizerný starý zimáky, tak pojedu opatrně, to potom vysvětlujte tomu, komu vlezete do kufru, a nebo tomu chodci s kočárkem 50 m od mimina. |
| |
| |