c5vyskov
|
21.03.2014 13:41 -
Re: Letní pneu na C5
|
|

|
vilous napsal(a): Kdy si vezmu, e musejí v létě sedět líp ne formule, kvůli měkčí směsi asi budou tií, co uetřím za ty roky za přezouvání...
Nesedí... Jeden takový se mi letos v "zimě" podíval do kufru. Podle kalendáře u měly být zimní, ale venku 15°, tak jsem měl jetě letní. Já jsem zabrzdil s 5 cm rezervou , gumy ani nepískly, jetě jsem si říkal, jaký je tady super asfalt, u jsem to fakt viděl černě. No ale pán za mnou na zimních nedobrzdil, jeho gumy pitěly jak dlouho a to měl nové auto s ABS, v autě chyba nebyla... Pak mi jetě říkal, tady ten asfalt nějak kloue. A to bylo +15°, take si dovedu představit, jak se asi můou chovat v létě při 30°, jetě kdy se jízdou pneu zahřeje na nějakých 50 (a to se zahřeje)...
Zimní gumy v létě jsou podle mě větí zlo, ne letní v zimě. Aspoň tady u nás na JM.
A k věci: letos jsem koupil Goodyear EfficientGrip Performance 215/55 R 16 93 W, sada vyla o cca 2500 drá ne Kumho. Goodyear má hodnocení B A 68dB, Kumho E B 73dB... GY mám 14 dní, take zatím spokojenost. Ty Kumha byly skutečně hlučnějí, hlučnějí ne zimní Dayton (docela ílená značka, ale fungují výborně na rozdíl od toho Kumha, Savy....) |
| |
| |