gogogogo
|
03.03.2014 20:59 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
Neviem či je to naozaj vhodné sem aha kamióny,ale sused jazdí na starej SCANII s automatom a roviny ide iba na tempomate.V kopcoch sa automatu zastarie do radenia a radí sám.
Aj pri rozjazdoch do kopca radí manuálne,lebo automat to tak dobre nevie a točí motor zbytočne do otáčiek.
ere mu to s nákladom v kopcoch iba cca. 50L na automate,v manuálnom reime cca.45L.
Na spotrebu sa dá jazdi,ale ak len trochu pridám plyn,vežmi sa to na spotrebe neprejaví.
Moje pozorovanie je,e s mojím pokazeným automatom som jazdil tak asi max.1/4 plynu,dialnica 110-120 Km/h a spotreba priemer aj s mestom na palubnom 6,3L.Výborná spotreba.
Pred poruchou automatu som jazdil normálne ako človek,nezavadzal som na cestách ale ani som nelietal príli nízko a spotreba 6,7L.
Priatežka vlani chodila vlani cez zimu v kopcoch do práce cca 14 Km a spotrebu mala 7,3L.P.S.Auto parkujem vonku take natartova,ometa sneh,okraba okná a ideme.Po 14 Km bol motor ledva na pracovnej teplote.
Týmto chcem len poveda to,e zima-leto rozdiel v spotrebe asi 1L čo je celkom v pohode.
HDi motory majú najideálnejie otáčky medzi 1800-2800 ot/min.Niie vetrko trpí vybráciami a vyie ide motor na nafte,nie na turbe čo sa prejaví v spotrebe. |
| |
| |