Devilian
|
03.03.2014 12:55 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
Tiez by som sa rad pripojil k tejto diskusii a taktiez odpoviem otazkou: Kupili ste si C5 na pretekanie? C5 je auto na pohodu, a preto prave tu sa da vyskusat jazda na spotrebu. Nie je to ale vzdy jazda nudna. Ja jazdim za 7.4 litra podla pocitaca (asi +0.3 realne, dost sa to meni, za poslednych 22t km). Je to pol na pol mesto-medzimesto (denne 6km do prace + 6 km spat, takze vacsinou studeny motor). Viac-menej dodrziavam vsetky tieto rady. Len vacsinou ma brzdia ostatny, tak aj tak stale predbieham. Medzimesto chodim 100-110, mesto 55, 4 stupen na tempomat. Medzimesto idem nasledovne: za dedinou dam 3 a rozbehnem to stylom pretekara na 110. Potom dam 5 a plyn len velmi jemne steklim. Auto velmi pomaly spomaluje (co vyhovuje pred zakrutou) a ja mam velmi nizku spotrebu. A zajdem tak dost daleko. Zakruty na drahe, ktoru poznam, beriem maximalne ako viem (ale bezpecne), aby ma nebrzdili. Takze sa urcite nenudim. Dolu miernym kopcom v dedine idem bud s 5 zaradenym stupnom (55), alebo volnobeh+obcas 4(ak musim ist pomaly). Ak sa prilis rozbehnem, nebrzdim, ale zaradim tam rychlost a to ma plynule spomali. Je pravda, ze so zaradenou 5. rychlostou auto skoro nespomaluje, ale min mozem ist tych 55, nizsie to uz radsej netrapim.
Moja najlepsia spotreba bola 4.9 litra na trase 90km a dva horske prechody. Je ale pravda, ze bol uz neskory vecer a po dedine som isiel 65. Teraz som chodil viac medzimesto, tak mam spotrebu 6.3 na pocitaci (posledna nadrz).
Ja naopak neznasam ludi, co idu po dedine 70 a mimo dediny 90 a stale brzdia a nejdu plynule. Velmi rad sa zveziem za clovekom, co jazdi plynule za minimalneho pouzitia brzd. |
| |
| |