Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Spotřeba - všeobecně
martinrx
02.03.2014 23:19 - Re: Spotřeba - všeobecně
99
monkus napsal(a):
Tak pár tipov dám. Ak ma dačo potom ešte napadne, tak editnem.
Jazdím nad 1600ot/min, takže aby si niekto nemyslel, že to dusím. To by som spravil možno aj 3,5 ale za tú dvojhmotu by to asi nestálo.
1. Mimo obce tempomat na 90 pri 6ke
2. Obec tempomat 60 pri štvorke. Podža GPS to ide akurát 55, takže nemám boja.
3. Vyráta si plyn tak, aby som brzdil čo minimálne. Napr vidím z ďaleka červenú, tak podža rýchlosti buď vyradi, alebo pri vyššej niečo zaradi a dôjs na nule.
4. Drža si odstup od áut. Viac času lepšie odhadnú či stačí vyradi, alebo budem musie brzdi.
5. Využi aj kratší kopec a vyradi rýchlos. (Nerobím to za každú cenu)
6. Pri kopcoch s nízkym klesaním je niekedy efektívne sa rozbehnú na vyššiu rýchlos a vyradi.
7. Používa tempomat.
8. Ked sa "dá", využi čo najvyšší stupeň a ís rýchlejšie.

Tožko pár bodov, podža ktorých sa riadim.

Dlhodobú priemernú mám 5,8 Ale z toho 80% je mesto. Takže spokojnos.

Souhlas - vychází mi to podobně, jen s tím rozdílem že mám benzín a 5-ti kvalt takže bez šestky
Takhle jezdím samozřejmě jen když to umožnuje režim dopravy. Ve špičce se to moc nedá, to je člověk rád že ty šílence přežije.

Z mírného kopce a při dojíždění na semafor je samozřejmě často efektivnější vyřadit - záleží na sklonu kopce a rychlosti. Nemyslím si že by takováto jízda někomu zavazela na cestě. Kromě několika excentrických individuí většinou v Audinách, kterým je nejlepší hned uhnout a nechat je vykřápnout se někde jinde. Umím jezdit i na rychlost, ale celkový výsledek časové úspory je pramalý. Na trase cca 150 km tak asi jedno kafe na benzince. Když pominu úsporu paliva tak za to nestojí hlavně to zvýšené riziko.

Samozřejmě uznávám že vystresovaný člověk v honičce pracovního procesu tenhle jízdní styl dá asi těžko. Alě mě občas baví.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator