monkus
|
01.03.2014 09:14 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
jruze napsal(a): U jsi si někdy vimnul e po vyřazení má větí momentálku ne při zařezeném kvaltu a jen udrovat rychlost nebo brzdit motorem,tempomat na 6. a 90 je na hranici volnoběhu malinko víc- je to moc podtočené - musím alespoň 120.Pokud budu jezdit předpisově a na úsporu tak se dostanu na těsně nad 6l a to ivím o 67 koníků víc.A mám vyzkoueno e na úsporu (je to otrava - nemám na to nervy a hlavně neřeím) se dostanu ní bez tempomatu ale jak říkám nuda - nejezdím s biturbem proto abych etřil ale abych vyuil jeho zátah a rychlost prostě mne ten motor baví. A s RHRkem jezdím za 4.8-5,5l a fakt se neloudám.
Vimol som si to, preto si to musí kadý odsledova, kedy je efektívnejie vyradi, alebo necha zaradené. Nemyslím si, e 1600ot/min je hranica vožnobehu, ale dobre, nechám a v tom. Koniec koncov, mne tempoma náramne vyhovuje, nemusím sledova rýchlos a tým pádom mám viac pozornosti na vozovke. Koniec koncov, sto žudí, sto chutí. Niekoho proste tempomat nebaví, potrebuje sa hra vkuse s plynom, ja mám rád oddychovú jazdu a nie zakadým sledova tachometer. Koniec koncov, C5 nie je pretekárske auto a nepotrebujem kadého predbieha.
A ete k tomu podtáčaniu: Automat radí tie pri 1600, ale čo nedáva logiku je to, e ininierom pri tom motore stačí zjavne 1100ot/min, kede tempomat sa dá zapnú u pri 40km/h a na tvorke. By ma zaujímalo, či je to také neskutočne zloité, aby tempomat fungoval aj pri niích rýchlostiach, alebo je to len ďalia lenivos zo strany Citroenu. Nakožko si myslím, e keď to funguje pri vyích rýchlostiach a tým pádom to musí svinejie reagova, tak by to moholo aj pri niích, napr trojka a tempomat 50.
A nemyslite si, e mu nedám nikdy nara. To bola len reakcia na to, ako jazdi na spotrebu. |
| |
| |