jruze
|
28.02.2014 23:45 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
monkus napsal(a): Tak pár tipov dám. Ak ma dačo potom ete napadne, tak editnem.
Jazdím nad 1600ot/min, take aby si niekto nemyslel, e to dusím. To by som spravil mono aj 3,5 ale za tú dvojhmotu by to asi nestálo.
1. Mimo obce tempomat na 90 pri 6ke
2. Obec tempomat 60 pri tvorke. Podža GPS to ide akurát 55, take nemám boja.
3. Vyráta si plyn tak, aby som brzdil čo minimálne. Napr vidím z ďaleka červenú, tak podža rýchlosti buď vyradi, alebo pri vyej niečo zaradi a dôjs na nule.
4. Dra si odstup od áut. Viac času lepie odhadnú či stačí vyradi, alebo budem musie brzdi.
5. Vyui aj kratí kopec a vyradi rýchlos. (Nerobím to za kadú cenu)
6. Pri kopcoch s nízkym klesaním je niekedy efektívne sa rozbehnú na vyiu rýchlos a vyradi.
7. Pouíva tempomat.
8. Ked sa "dá", vyui čo najvyí stupeň a ís rýchlejie.
Tožko pár bodov, podža ktorých sa riadim.
Dlhodobú priemernú mám 5,8 Ale z toho 80% je mesto. Take spokojnos.
U jsi si někdy vimnul e po vyřazení má větí momentálku ne při zařezeném kvaltu a jen udrovat rychlost nebo brzdit motorem,tempomat na 6. a 90 je na hranici volnoběhu malinko víc- je to moc podtočené - musím alespoň 120.Pokud budu jezdit předpisově a na úsporu tak se dostanu na těsně nad 6l a to ivím o 67 koníků víc.A mám vyzkoueno e na úsporu (je to otrava - nemám na to nervy a hlavně neřeím) se dostanu ní bez tempomatu ale jak říkám nuda - nejezdím s biturbem proto abych etřil ale abych vyuil jeho zátah a rychlost prostě mne ten motor baví. A s RHRkem jezdím za 4.8-5,5l a fakt se neloudám. |
| |
| |